Permitteringsregler er viktigst

BNL-direktør Jon Sandnes sier at permitteringsregelverket er det viktigste å endre i ny arbeidsmiljølov. Foto: Knut Randem.

BNL-direktør Jon Sandnes sier at permitteringsregelverket er det viktigste å endre i ny arbeidsmiljølov. Foto: Knut Randem.

BNL møtte i slutten av januar i Stortingets arbeids- og sosialkomité i forbindelse med høring om endringer i arbeidsmiljøloven. I høringsnotatet trekker BNL blant annet fram at BNL er positive til endringsforslagene Regjeringen nå fremmer.

– Forslagene gir bedriftene flere alternativer til å håndtere behovet for fleksibilitet. Det er i utgangspunktet ingen motsetning mellom en hovedmodell med faste ansatte og muligheter for fleksibilitet, sier Jon Sandnes i BNL til bnl.no.

Slik BNL ser det vil en viss oppmykning av adgangen til å bruke midlertidig ansatte kunne være med på:
1) Å gi bedriftene flere muligheter for å håndtere behovet for fleksibilitet, men som også kan bli en ny inngang til mulig fast ansettelse.
2) Å kunne gjøre arbeidsplassene tryggere for de fast ansatte – bevare arbeidsplasser.
BNL fikk blant annet spørsmål fra Dag Terje Andersen (Ap) om hva som er viktigst – disse endringene eller å få reversert endringene i permitteringsregelverket.
– For BNL er permitteringsregelverket viktigst, svarte Jon Sandnes.
Stortingets arbeids- og sosialkomite skal avgi sin innstilling om Regjerningens forslag innen 17. mars 2015.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image