Lavere under taket i utleieboliger

Det holder med en takhøyde på 2 meter i kjellerleiligheter når statsråd Jan Tore Sanner presenterer endringer i forskriftene. Foto: Knut Randem.

Det holder med en takhøyde på 2 meter i kjellerleiligheter når statsråd Jan Tore Sanner presenterer endringer i forskriftene. Foto: Knut Randem.

– Vi vil gjøre det enklere og billigere å tilpasse eksisterende boliger og øke tilgangen på utleiehybler, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. I dag foreslår Regjeringen å forenkle kravene ved omgjøringer i eksisterende boliger.

– Vi fjerner unødvendige krav for å gjøre det enklere for folk å bruke boligene sine slik de ønsker og få flere utleiehybler på markedet, sier finansminister Siv Jensen.
Regjeringen legger nå frem forslag til flere forenklinger i byggteknisk forskrift (TEK10) og byggesaksforskriften (SAK10). Endringen vil gjøre det betydelig enklere og billigere å ta i bruk en større del av eldre boliger til nye formål, for eksempel gjøre om et loft til et soverom, eller en kjeller til en tv-stue.
– De tekniske kravene ved endring av for eksempel loft til soverom, har vært de samme som for nye boliger. Det er ikke bare dyrt og vanskelig å oppfylle dagens tekniske krav i eldre boliger, det er noen ganger umulig, sier Sanner.
Med dette forslaget kan boligeiere ta i bruk kjeller og loft til soverom og stue, og også tilrettelegge for å leie ut deler av boligen sin, uten at samtlige av dagens byggetekniske krav må oppfylles. Det gjøres ingen endringer i dagens nivå for krav til sikkerhet og rømningsveier.
– Vi beholder dagens strenge krav til sikkerhet, men vi skal ikke lenger blande oss opp i om det er høyt nok under taket, om utsikten er god nok eller om planløsningen gjør det vanskelig å møblere en kjeller som du vil gjøre om til en stue, sier Sanner.

Les også: Regjeringens liste over endringene (ekstern lenke)

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA ImageChange Image