– Arbeidsplasser reddet. Enighet i kveld

NHO-sjef Kristin Skogen Lund (t.v.) og LO-leder Gerd Kristiansen har kommet til enighet i lønnsoppgjøret. Foto: NHO.

NHO-sjef Kristin Skogen Lund (t.v.) og LO-leder Gerd Kristiansen har kommet til enighet i lønnsoppgjøret. Foto: NHO.

– Vi er tilfreds med at de sentrale lønnstilleggene fortsatt går ned, for tredje året på rad, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund til nho.no i kveld. Årslønnsveksten anslås til 2,7 prosent.

Rammen for mellomoppgjøret er at det ikke gis noe generelt kronetillegg. Det gis derimot 1,75 kroner i lavlønnstillegg.
– Deler av norsk økonomi bremser, og lønnsforskjellen til landene vi konkurrerer med er blitt for stor. Da er det nødvending at LO og NHO finner gode og ansvarlige løsninger. Det har vi gjort i kveld, sier NHOs administrerende direktør Kristin Skogen Lund.

Ytterst moderat lønnsvekst
– Selv om den generelle lønnsveksten er ytterst moderat, skulle vi gjerne sett at tilleggene for bestemte grupper ble lavere. Dette har vært det mest utfordrende i årets forhandlinger, fordi disse tilleggene treffer bransjer, bedrifter og arbeidsplasser som allerede sliter med lønnsomheten, sier Skogen Lund.
– Vi har strukket oss langt og mulighetsrommet var lite. Men det var viktig for oss å unngå brudd og mekling, med den usikkerheten det ville medført for våre medlemmer, sier hun.

Fristen for å vedta forslaget er 21. april. Lokale forhandlinger kan gjennomføres etter at forhandlingene om regulering av blant annet minstelønnsatsene er gjennomført.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA ImageChange Image