Murverksprisen til Hjeltnes

Årets murverk. Foto: Knut Hjeltnes.

Årets murverk. Foto: Knut Hjeltnes.

Årets vinner av Murverksprisen er en unik bolig i bærende tegl, tegnet av arkitekt MNAL Knut Hjeltnes. Arkitekt Knut Hjeltnes har skapt et vakkert hus basert på inngående kunnskap om teglsteinen som byggemateriale, og presenterer dessuten helt nye løsninger og bruksområder for byggesteinen, skriver juryen.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at enebolig Bøe – Møller er i bærende tegl og har en stillferdig ytre form, men en ytterst raffinert holdning til romforløp, materialbruk og lysinnfall. Rommene glir over i hverandre og gir stadig nye og overraskende opplevelser i vandringen gjennom huset, som også inneholder et eget «moserom», et mini-atrium med mose i bunnen atskilt fra entreen med en glassvegg. Badekaret er nedsenket, og vannspeilet i fylt kar «fortsetter» på utsiden i form av en dam inn mot glassveggen.

Materialbruk og fargeholdning er utsøkt og helhetlig. Tegl er det gjennomgående materialet både i de utvendige og de innvendige sekkeskurte veggene. Også alle gulvene i huset er i teglstein. I kjøkken og bad er teglen i tillegg slipt, også på veggene. I tillegg til tegl er det benyttet andre naturmaterialer som tre, betong og kobber. Arkitekten har planlagt og beskrevet alt til minste detalj. Dette inkluderer egendesignede hengsler i teglformat samt innmuring av alle slags brytere, armaturer og utstyr.

– Eneboligen har en usedvanlig god håndverksmessig utførelse og holder et sjeldent høyt arkitektonisk nivå, uttaler juryens leder Ole H. Krokstrand.

Vinnerprosjektet blir også presentert i programmet «Arkitektens hjem» som går på NRK2 onsdag 29. april klokken 20:40.

Enebolig Bøe – Møller
Tiltakshavere: Marianne Møller og Ketil E. Bøe
Arkitekt: Knut Hjeltnes Sivilarkitekter MNAL AS
Murarbeider: Murmester Svein R. Andersen

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA ImageChange Image