Aktive kontrollmyndigheter

Det blir hyppigere kontroller. Faksimile: NRK Sørlandets oppslag.

Det blir hyppigere kontroller. Faksimile: NRK Sørlandets oppslag.

Det kan se ut til at kontrollmyndighetene øker presset mot byggeplassene. Det tar den seriøse delen av bransjen i mot med åpne armer. De siste dagene melder NRK om aksjoner i Kristiansand, Østlendingen om arrestasjoner og utvisninger i Elverum, Åmodt og Løten og Telemarksavisen om en razzia på Rauland.

Østlendingen melder at fem serbere ble arrestert på Elverum camping og utvist. Det viste seg at de flere ganger hadde oppholdt seg ulovlig i Norge og manglet i tillegg arbeidstillatelse. En av dem har fått to års innreiseforbud for grov overtredelse av utlendingsloven.

De fem jobbet for et svensk firma hyret inn som underentreprenører for Våler Bygg AS, melder Østlendingen.

Det var på forhånd ingen konkrete mistanker da Arbeidstilsynet, Skatt Øst, Skatteoppkreveren, Nav Kontroll, Utlendingsenheten og politiet gikk til aksjon på byggeplassen i et borettslag på Strandstykket.

NRK Sørlandet melder om en tilsvarende aksjon mot en byggeplass på Tangen i Kristiansand. Det pågår flere slike aksjoner for tiden og leder for utlendingsseksjonen i Agder politidistrikt Jan Vidar Ødegaard sier politiet kontrollerer identiteten til de som jobber på byggeplassen.

Også i Telemark
På Rauland ble det under en razzia i går avslørt timelønninger på rundt 23 kroner for utenlandske arbeidere, melder Telemarksavisen.

En samordnet aksjon, bestående av de samme enhetene som nevn over,  hvor samtlige adkomstveier inn til Holtardalen ble sperret av før et kobbel av biler kjørte inn til ulike byggeplasser.

Det litauiske firmaet, som jobber for firmaet Haugen Holding AS i Porsgrunn, betaler sine medarbeidere 450 euro i måneden.

Atle Haugen hevder overfor avisa at de 16 hyttene er kalkulert med en timepris på kr 170 i en fastprisavtale med det litauiske firmaet.

Norske myndigheter har hørt de fleste forklaringer tidligere, skriver avisa.

Del dette på:

  2 comments for “Aktive kontrollmyndigheter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image