Betongelementpris for Stormen

Betongelementpris for Stormen i Bodø. Foto: Fin Serck-Hanssen

Betongelementpris for Stormen i Bodø. Foto: Fin Serck-Hanssen

Betongelementprisen for 2015 tildeles DRDH Architects for Stormen konserthus og bibliotek. Stormen er Bodøs nye bibliotek og konserthus.
– Det består av to bygg som kompletterer et eksisterende kvartal, ferdigstiller et gateløp, legger seg til rette og reflekterer vær og vind i havneområdet på en forbilledlig måte.

Betongelementprisen er en arkitekturpris stiftet av Betongelementforeningen (BEF), Norske Arkitekters Landsforening (NAL) og Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF). Prisen gis som anerkjennelse for talentfull og god arkitektonisk bruk av betongelementer i et byggverk.

Betongelementprisen for 2015 tildeles DRDH Architects for Stormen konserthus og bibliotek.

Juryens begrunnelse
Stormen er Bodøs nye bibliotek og konserthus. Det består av to bygg som kompletterer et eksisterende kvartal, ferdigstiller et gateløp, legger seg til rette og reflekterer vær og vind i havneområdet på en forbilledlig måte.

Gjennom høy arkitektonisk kvalitet og funksjon er Stormen konserthus og bibliotek blitt to viktige bygg i Bodø sentrum. Prosjektet er et resultat av en modig prosess og et særlig godt samarbeid mellom byggherre, arkitekt og betongelementleverandør.

Begge bygningene har fasader av betongelementer. De lyse fasadeelementene er børstet slik at overflatestrukturen blir myk og fremhever marmorens struktur i betongen. Elementinndelingen er komplisert, og presist utført slik at detaljene fremstår rene og elegante. De har en nyskapende bruk av betongelementer i seg og inviterer til nysjerrighet fra alle perspektiver.

Pressemelding

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA ImageChange Image