Redusert selskapsskatt viktig for byggenæringen

Jon Sannes i BNL savner tiltak mot arbeidslivskrim.  Foto: Knut Randem.

Jon Sannes i BNL savner tiltak mot arbeidslivskrim. Foto: Knut Randem.

Det er positivt at regjeringen foreslår å senke selskapsskatten til 25 prosent. – Det er viktig for hele byggenæringen, men spesielt for konkurranseutsatt industri, sier Jon Sandnes i BNL.

Budsjettet har en sterk samferdselsprofil og bidrar til å redusere det store etterslepet på vedlikehold av veinettet. – Dette er et kraftig løft og nødvendig for landet for å kunne møte samfunnsutfordringene knyttet til befolkningsvekst, næringsutvikling og klima, sier Sandnes.

Regjeringen legger opp til en egen tiltakspakke på vedlikehold av statlige og kommunale bygg. – Det er et viktig og riktig forslag som gir rask sysselsettingseffekt. Samtidig må byggene vedlikeholdet slik at de tåler et våtere og villere klima, sier Sandnes.

– Vi skulle gjerne sett at permitteringsperioden blir utvidet til 52 uker. Spesielt ute i distriktene er det trist at kompetansen forsvinner fordi bedriftene må si opp de ansatte.

BNL er skuffet over at regjeringen ikke prioriterer kampen mot arbeidslivskriminalitet. Det mangler tilstrekkelig ressurser til samordnet og målrettet kontroll og tilsyn, sier BNL-leder Jon Sandnes. Et viktig tiltak er blant annet å styrke og opprette flere sentre mot arbeidslivskriminalitet. Gjennom samlokaliseringen av de offentlige etatene kan vi få et kraftfullt virkemiddel i kampen mot de useriøse. Vi trenger slike sentre i hele landet, sier Sandnes videre.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image