Vil ha 100 millioner til tiltak mot kriminelle

Siri Bergh og BNL vil ha 100 millioner til tiltak mot kriminelle i byggenæringen.

Siri Bergh og BNL vil ha 100 millioner til tiltak mot kriminelle i byggenæringen.

BNL deltok i går i en høring Stortingets arbeids- og sosialkomité. BNLs hovedbudskap var blant annet at forslaget til Statsbudsjett ikke inneholder de nødvendige virkemidlene for å bekjempe arbeidslivskriminaliteten.

Høringen ble gjennomført i forbindelse med statsbudsjettet for 2016. Fra Byggenæringens Landsforening (BNL) deltok arbeidsgiverpolitisk direktør Siri Bergh.
Bergh sa at samordningen, som er etablert i tre byer, er en suksess. Det bør derfor bevilges 100 millioner til å etablere flere sentre mot arbeidslivskriminalitet for Arbeidstilsyn, politi og skattemyndigheter i flere av landets største byer.

I tillegg mener BNL at Arbeidstilsynet må tilføres mer midler slik at de kan øke kontrollen i byggenæringen.

BNL understrekte også betydningen av permitteringsregelverket. Dette er viktig for at bedriftene kan ta vare på kompetansen hos de ansatte. BNL mener Stortinget må be regjeringen følge med i utviklingen i arbeidsmarkedet og komme tilbake med forslag til forbedringer i permitteringsregelverket.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA ImageChange Image