– Hiv dem ut av landet

Faksimile: Bydelsavisa Strinda.

Faksimile: Bydelsavisa Strinda.

Den avtoppede arbeidsministeren Robert Eriksson (Frp) møtte nylig en fullsatt sal da han fortalte om regjeringens strategi mot arbeidslivskriminalitet i bygg og anleggssektoren, melder Bydelsavisa Strinda i Trondheim. Der møtte han også en frustrert murer.

Mange av de frammøtte mente at de utenlandske ”cowboyene” stort sett får ture fram som de vil uten frykt for strenge straffereaksjoner.

En av de frustrerte var Trond Jahren, daglig leder i Mestermur Trondheim AS på Ranheim. Avisa forteller at han ikke ble særlig optimistisk av å høre på Eriksson.
– Det prates veldig mye, men når det kommer til å straffe de som driver svart og underkutter prisene til de seriøse aktørene, så er hele systemet fryktelig tannløst. Det blir kanskje en bot og en klaps på lanken. Noen uker senere så er de i gang igjen.

Jahren sikter spesielt til utenlandske aktører, mange fra Øst-Europa, som han mener ofte bryr seg fint lite om norske lover og regler. Når avisa spør om hva som kan gjøres med denne situasjonen, svarer han:
– Hvis det er snakk om utenlandske aktører, så hiv dem rett ut av landet. Vi ser igjen og igjen at det er mye av de samme folkene. De blir tatt, satt ut av spill for en liten stund, og så er de tilbake med uforminsket styrke.

Robert Eriksson svarte at arbeidslivskriminaliteten er en av problemstillingene han følger tettest som arbeidsminister, men slo fast at det var mye jobb å gjøre.

Noen dager senere ble Robert Eriksson sparket ut av regjeringen mot sin vilje. Nå heter arbeidsministeren Anniken Hauglie (H).

Du kan lese saken i Bydelsavisa Strinda her.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image