Samarbeidsavtale mot arbeidsmarkedskriminalitet

– Det er svært viktig For Statsbygg å inngå kontrakter med kun seriøse aktører, sier prosjektdirektør Erik Antonsen. Foto: Trond Isaksen/Statsbygg.

– Det er svært viktig For Statsbygg å inngå kontrakter med kun seriøse aktører, sier prosjektdirektør Erik Antonsen. Foto: Trond Isaksen/Statsbygg.

Statsbygg og Skatt Øst har inngått en samarbeidsavtale for å hindre arbeidsmarkedskriminalitet i prosjekt Campus Ås.

– Det er for mange useriøse bedrifter som både underbetaler sine ansatte og lar være å registrere dem i arbeidstakerregisteret og som heller ikke oppfyller sine forpliktelser overfor offentlig myndighet, sier prosjektdirektør i Statsbygg, Erik Antonsen.

Kun seriøse
Campus Ås er Statsbyggs største prosjekt noensinne. Avtalen med Skatt Øst skal sikre at alle som er involvert i prosjektet følger krav til lønns- og arbeidsforhold samt skatte- og avgiftslovgivning.
– Det er svært viktig For Statsbygg å inngå kontrakter med kun seriøse aktører, sier Antonsen.

Viktig bidrag
Prosjektdirektøren for Campus Ås mener avtalen er et viktig bidrag i kampen mot arbeidsmarkedskriminalitet.
– Selv etter grundige undersøkelser klarer vi ikke alltid å avsløre useriøse aktører. Sammen med Skatt Øst vil vi luke ut alle slike bedrifter før de vurderes som mulige kontraktspartnere.

Bransjens ansvar
Ved å opplyse om samarbeidet når kontrakter lyses ut, er håpet at også bransjen selv tar ansvar for å ha full orden i sine og underleverandørers papirer.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image