Vil vise ungdom veien til byggenæringen

Kari Silsand Wilsgård viser frem plakaten som blir sendt ut til rådgivere på landets ungdomsskoler denne uken.

– Vi opplever at det er mange som velger bort våre fag, fordi man ikke er klar over hvilke muligheter som byr seg innenfor bygge- og anleggsnæringen, sier Kari Silsand Wilsgård i Byggenæringens Landsforening (BNL). BNL gjør derfor et fremstøt mot alle rådgivere på ungdomskoler i Norge for å synliggjøre hvilke muligheter som finnes for ungdom som velger yrkesfag.

Første semester i skoleåret er allerede over, og i tiden frem mot 1. mars er det mange 10.klassinger som skal velge sin vei videre i livet. Mulighetene er nærmest ubegrenset. Mens noen er veldig sikre på hva de skal bli og gjøre i livet, vil andre føle at det det er en krevende avgjørelse de nå skal ta.

– BNL har fått flere tilbakemeldinger om at mange velger bort yrkesfag, fordi de er usikre på hvilke muligheter denne retningen gir videre. Derfor kom BNL på ideen om å lage denne plakaten – eller «veikartet» som nettopp illustrerer stegene og mulighetene på en enkel, morsom og forklarende måte, forteller Kari Silsand Wilsgård, rådgiver i BNLs om er ansvarlig for blant annet rekruttering.

Plakaten er sendt ut sammen med et informasjonsbrev til rådgivere på alle ungdomsskoler i landet.

– Plakaten synliggjør hva valget av yrkesveien innebærer, og minner rådgiverne på at byggenæringen er godt valg for ungdom, samt at det også er mulighet til å ta påbygg etter yrkesfag, dersom ungdom som har valgt yrkesfag ønsker å studere videre, sier Wilsgård.

Del dette på:

  1 comment for “Vil vise ungdom veien til byggenæringen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image