NHO og LO i krangel om streik mot innleie

LO og NHO uenige om politisk streik mot innleie. Illustrasjonsfoto.

15. november er det varslet politisk streik mot innleie i byggebransjen. NHO har erklært streiken ulovlig og vil hindre ansatte i å delta.

LO mener den politiske demonstrasjonsstreiken mot innleie er en lovlig aksjonsform for å sette søkelyset på problemene i bransjen. Det er LO i Oslo og syv fagforeninger som vil streike 15. november fra kl 13 og ut dagen i protest mot bemanningsbransjen. De vil ha forbud mot innleie.

Overfor Oslo Bygningsarbeiderforening har NHO bedt om at varselet om streik må trekkes fordi de anser det for en ulovlig streik, skriver VG.

– Rettslig vil det å forlate arbeidet under henvisning til Deres oppfordring til politisk demonstrasjonsaksjon den 15. november være å anse som ulovlig fravær. NHO gjør oppmerksom på at slikt fravær vil kunne bli fulgt opp rettslig fra den enkelte bedrift og fra NHO både overfor den enkelte og overfor Oslo Bygningsarbeiderforening, skriver forhandlingsdirektør Rolf Negård i NHO.

– NHO har med dette ikke tatt standpunkt til hvorvidt formålet med aksjonen ligger innenfor hva som anses som lovlig. Vi ber om at varslet umiddelbart trekkes, skriver han videre.

Det er ikke LO enige i.

– Ut fra det vi har sett om grunnlaget for streiken, er den helt uproblematisk og innenfor de reglene som gjelder for politiske aksjoner. Dersom NHO har en annen oppfatning, kan de henvende seg til oss, sier avdelingsleder Atle Sønsteli Johansen ved LO Juridiske til FriFagbevegelse.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA ImageChange Image