Samlet tiendeklassingene til Byggcamp

Azz Balla Cham (f.v.), Rokas Domarkas, Lars Eikemo-Knutsen og Knut Fjeld forteller elever fra Karlsrud skole om murerfaget.

Tirsdag denne uka samlet håndverksfagene i Oslo-området seg på Kuben videregående skole til Byggcamp for årets tiendeklassinger. Hvilket fag velger de og hvilke bedrifter vil få glede av dem?

Om lag 1400 elever hadde meldt sin ankomst til Kuben videregående skole. Skolen er Oslos nyeste skole for yrkesfaglige studieretninger.

Åtte opplæringskontorer demonstrerte og fortalte om sine fag i de respektive opplæringsrommene. Elevene ble geleidet mellom fagene i puljer slik at alle fag fikk fem minutter med hver gruppe til å fortelle om sitt fags fortrinn. Det ble raskt mer enn fem minutter på hver gruppe takket være snakkesalige representanter for fagene.

For murerfaget var det opplæringsleder Lars Eikemo-Rolfsen som fortalte om faget og hva det innebærer. Det gjorde han sammen med to ferske lærlinger, Rokas Bomarkas og Azz Balla Cham fra Murmestrene Fjeldheim & Knudsen AS. De viste også en kort film med en ung murer som forteller om sitt yrkesvalg.
Direktør Knut Asper i Osloforeningen og den aktive senioren Knut Fjeld bisto også fra kulissene det meste av dagen.

Emanuell Omozopia (stående), Oscar Romero og Kevin Andersen fortalte interesserte elever om murerfaget.

Elevene stilte få spørsmål på runden, men hadde mulighet til å oppsøke fagene på stands i sentralhallen på skolen. Murerfaget var blant fagene som også hadde stand i fellesområdet. Denne standen ble betjent av tre VG2-elever slik at elevene kunne snakke med noen på sin egen alder om faget.

Det var i alt 34 utstillere på Byggcamp 2017. Svært mange av dem var entreprenører som ønsket å gjøre seg lekre for potensielt framtidige arbeidstakere.

Lars Eikemo-Rolfsen har en god magefølelse etter året Byggcamp, men det er på VG1 slaget om elevene står.

Eikemo-Rolfsen forteller at han sitter igjen med en god magefølelse fra Byggcamp 2017.
– Det var mye bra ungdom som virket interessert i hva vi hadde å si. Om noen av disse ungdommene velger murerfaget spesielt er vanskelig å si, men interessen var der hos flere.
– Først og fremst er jo dette en rekruttering til Bygg og anleggsteknikk så får vi kjempe videre med de andre fagene når de har valgt vår retning, avslutter Eikemo-Rolfsen.

Parallelt med Byggcamp ble det også arrangert et seminar for rådgivere fra ungdomsskolene.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image