Glava, Weber og Gyproc samlet i ett selskap

Jon Karlsen leder det nye selskapet som drifter Glava, Weber og Gyproc videre som tre selvstendige merkevarer. Foto: pressemelding

De tre merkevarene samles i ett selskap og får Jon Karlsen som administrerende direktør. En ny ledergruppe er på plass og samlingen av selskapene er allerede gjennomført.

– Etter at Saint-Gobain overtok som hovedaksjonær i Glava AS, har vi brukt tiden på å bli kjent med hverandre og finne den beste organisasjonsformen for Saint-Gobains tre industribedrifter i Norge. Nå får vi én felles organisasjon der vi kan hente ut synergier på drift, samtidig som Glava, Weber og Gyproc videreføres som sterke, selvstendige merkevarer, sier Jon Karlsen, som har vært administrerende direktør i GLAVA siden 2006.

– Merverdi for kundene
Glava, Weber og Gyproc har lang historikk i Norge, med en etablert posisjon både i byggebransjen og blant forbrukere. De vil fortsatt markedsføres og selges som selvstendige merkevarer.

– Alle tre får nå en sterk industribygger i ryggen, med lang tradisjon for å utvikle industribedrifter og bygge solide merkevarer. Det gjør at vi fremover skal tilby enda mer merverdi for kundene våre gjennom merkene de kjenner godt fra før, sier Jon Karlsen.

Samtidig fortsetter Leca som eget selskap, der blokk-produktene fortsatt skal distribueres gjennom Weber.

Ny ledergruppe på plass
Det var i juni i fjor at Saint-Gobain offentliggjorde at de hadde startet eksklusive samtaler med eierfamiliene og de øvrige aksjonærene i Glava AS med intensjon å overta som hovedaksjonær. Etter at Konkurransetilsynet ga sin velsignelse, ble transaksjonen sluttført og Saint-Gobain ny eier av Glava i oktober.

Fra 1. desember var de tre selskapene formelt samlet under en ny ledergruppe.
– Jeg er meget godt fornøyd med hvordan vi har organisert det nye selskapet. Sammen er vi allerede godt i gang med å se på hvordan vi kan løfte GLAVA, Weber og Gyproc til enda sterkere posisjoner i markedet, sier Jon Karlsen.

Saint-Gobain er et fransk industrikonsern med over 350 års historie. Omsetningen i 2016 var 39,1 milliarder euro. Selskapet har drift i 67 land og har over 170 000 ansatte.

Tekst: Redaksjonen, basert på pressemelding

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA ImageChange Image