Et hull tettet for de useriøse bedriftene

Tirsdag vedtok Stortinget at det skal føres tilsyn med innbetaling av obligatorisk tjenestepensjon (OTP) fra bedriftene. Det er Byggebransjens uropatrulje som har tatt initiativ til å tette dette smutthullet for useriøse bedrifter.

Det er Byggmesteren som skrev om denne saken i går. Loven om OTP pålegger bedriftene å ha en pensjonsordning. Det har vært lett å snike seg unna, men i går vedtok Stortinget at denne muligheten er over.

Til Byggmesteren forteller leder for Byggebransjens Uropatrulje, Vidar Sagmyr, at gårsdagens avstemming i Stortinget er godt nytt:
– Ja dette er en flaggdag! Vi er veldig glad for at Stortinget hørte på oss. Jeg opplever at det er en enighet på tvers av politiske partier og fag om at OTP forplikter likt for alle bedrifter.

– Etatene sjekket ikke innbetaling av OTP, fordi de ikke hadde hjemmel for det. Men en del av etatene, blant annet kemneren, ønsker at innbetaling av OTP blir en del av A-meldingen.

Dette er den første enkeltsaken Uropatruljen har jobbet med som har blitt tatt opp i Stortinget. Sagmyr har jobbet lenge med denne saken.

Les mer: Byggmesterens artikkel

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA ImageChange Image