Håndverksdager med kurs i muring av hvelv

De tradisjonelle håndverksdagene ved Rørosmuseet tilbyr i år blant annet kurs i muring av hvelv. Det melder Bygg og Bevar i en pressemelding.

Kurset gir en innføring i muring av hvelv i naturstein og tegl. Muringen vil foregå på modeller der deltakerne skal konsentrerer seg om hvelvkonstruksjonen. Instruktør er Espen Martinsen. Han er murer, ingeniør og rådgiver i Forsvarsbyggs kulturminneseksjon.

I år er det 19. gang Rørosmuseet, Bygningsvernsentet arrangerer håndverksdager på Røros. I år arrangeres dagene i tiden 22. 26. august. Foruten kurs i muring av hvelv vil det være kurs i overflatebehandling av eksteriør, utvendig bordkledning og smiing av historiske spikervarianter og eggverktøy.

For deltakerne vil kursene være en blanding av teori og praktisk arbeid. Kurset i muring av hvelv vil teoretisk gå gjennom historiske materialbruk, bueformer, samspill mellom valg av stein og bueform og bæreevne for å nevne noe. I det praktiske arbeidet skal det blant annet mures en mindre bue i tegl og naturstein.

Påmeldingsfristen er 20. juni. Nærmere opplysninger finner du hos Bygg og Bevar.

Pressemelding

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA ImageChange Image