Sintef Byggforsk blir Sintef Community…

– Vi har stor tro på at det nye navnet vil gi gode assosiasjoner hos kunder og samarbeidspartnere, og være et dekkende og inkluderende navn for alle ansatte i instituttet vårt, sier konserndirektør Hanne Rønneberg. Sintef Byggforsk byttet i går navn til Sintef Community.

Sintef Community skal utvikle fremtidens løsninger for det bygde samfunn der mennesker møtes, lever og arbeider, og der vi ferdes når vi flytter oss fra ett sted til et annet, skriver Sintef i en pressemelding. Illustrasjon: Headspin/Sintef.

Siden Norges byggforskningsinstitutt fusjonerte med Sintef i 2007, har Sintef Byggforsk stadig utvidet sine faglige aktiviteter og markedsområder. I dag er instituttet ett av seks institutter i Sintef-konsernet.

Da instituttet i fjor fikk inn 50 nye medarbeidere fra Sintefs fagmiljøer for samfunnsøkonomi og mobilitet, var det et naturlig tidspunkt for å tenke på nytt navn. Ambisjonen var å finne et navn som speiler instituttets sterke forankring mot byggebransjen, og samtidig favner hele forskningsinnsatsen for det bebygde samfunn, der mennesker lever, ferdes og arbeider, heter det i pressemeldingen.

I september i fjor ble det utlyst en intern navnekonkurranse, og det kom inn mange gode forslag, deriblant Sintef Community.

– Vi har stor tro på at det nye navnet vil gi gode assosiasjoner hos kunder og samarbeidspartnere, og være et dekkende og inkluderende navn for alle ansatte i instituttet vårt, sier konserndirektør Hanne Rønneberg.

– Vår hovedoppgave vil være å forske, utvikle og skape nye løsninger, som vi formidler til alle aktører som bidrar i samfunnsutviklingen. Dette gjør vi i nært samspill med øvrige Sintef-institutter, under Sintefs visjon «Teknologi for et bedre samfunn», sier Rønneberg. Om byggebransjen blir fortrolig med det nye navnet gjenstår å se.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA ImageChange Image