Her er Statsbyggs nye seriøsitetskrav

Statsbygg presenterte reviderte seriøsitetskrav på et frokostmøte denne uken.

– Det har skjedd en uheldig utvikling i bransjen de seneste 15 årene. Det har blitt vanskeligere for de som ønsker å jobbe seriøst, og det er i dag store utfordringer der ute, sa administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg da han innledet frokostmøtet.

Statsbygg seriøsitetskrav ble forrige gang revidert i 2015. Basert på egne erfaringer, revidert regelverk og utvikling i næringen har Statsbygg nå fornyet kravene.

De viktigste endringene er knyttet til innleie fra bemanningsforetak, faste ansettelser, faglærte, bruk av underentreprenører samt lønns- og arbeidsvilkår. De reviderte seriøsitetskravene vil gjelde i entreprisekontrakter og rammeavtaler om håndverkertjenester.

– Statsbygg vil ha de strengeste seriøsitetsbestemmelsene. Men de hjelper lite om vi ikke følger opp dette i praksis og brudd får konsekvenser for de som bryter avtalen, sa Nikolaisen i følge egen nettside.

PDF: Reviderte seriøsitetsbestemmelser
PDF: Reviderte seriøsitetsbestemmelser for håndverkere

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image