Wienerberger styrker sin posisjon i Skandinavia og Norden

Wienerberger og Egernsund Tegl forener krefter og skaper sammen en ny skandinavisk organisasjon. Den nye organisasjonen vil tilby fasadeløsninger i tegl samt et bredt produktsortiment av taktegl, bekledningstegl og marktegl.

Den nye skandinaviske organisasjonen kommer til å ha en ledende rolle i teglmarkedets fremtidige utvikling mot større digitalisering, nye tekniske serviceytelser samt de økende krav om stadig mere bærekraftige produkter og løsninger.

Den nye organisasjonen vil utover Wienerbergers nåværende skandinaviske salgsorganisasjoner og teglverk bestå av salgsselskapet Egernsund Tegl i Danmark og de to teglverkene Vesterled Teglværk A/S med tilhørende teglbjelkeproduksjon og blådempingsfasiliteter, og Helligsø Teglværk A/S.

Egernsund Tegl er et høyt respektert, innovativt og anerkjent selskap med 125 års historie i Skandinavia og den perfekte matchen til Wienerbergers europeiske produktportefølje og internasjonale profil, heter det i pressemeldingen fra selskapene.

De to teglverkene Vesterled Teglværk og Helligsø Teglværk har vært familie eid siden 1800-tallet. I dag er de moderne og høyeffektive teglverk, som produserer murstein i høy kvalitet. Den nye skandinaviske organisasjonen vil til sammen bestå av fem fabrikker i Danmark og to i Sverige. Fra et nordisk perspektiv har Wienerberger i tillegg en fabrikk i Finland og en i Baltikum.

Fundamentet for den nye organisasjonens suksess blir tradisjoner og relasjoner fra den familie eide virksomheten fusjonert med nære kunderelasjoner, sterk forretningskultur og sortimentsbredde fra en global markedsleder.

Avslutningen av handelen avventer myndighetsgodkjennelse og inntil det er på plass vil Wienerberger og Egernsund fortsette som to uavhengige virksomheter.

Tekst: Pressemelding

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image