Åpen konkurranse om Nationaltheatret

Statsbygg starter jakten på totalentreprenøren som skal modernisere og rehabilitere en av landets viktigste kulturbygninger.

Foto: Statsbygg.

Nationaltheatret har stort behov for oppussing. Kulturdepartementet har gitt Statsbygg i oppdrag å utarbeide forprosjektet for rehabiliteringen av teatret.

Statsbygg inviterer nå til anbudskonkurranse om totalentreprise med samspill for rehabiliteringen.

Den som får oppdraget skal i første omgang være ansvarlig for å utarbeide både forprosjektet, en gjennomføringsplan og øvrige dokumenter som skal sette prosjektets rammer. Påfølgende detaljprosjektering og bygging avhenger av at Stortinget bevilger midler til dette.

– Dette er et viktig nasjonalt prosjekt. Vi ser vi frem til konkurransen og håper de beste entreprenørene griper sjansen til å gjøre denne kulturperlen så fin og moderne som den fortjener, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg.

Etter planen starter forprosjektet april 2020. For tiden utarbeider en prosjekteringsgruppe skisseprosjektet for Nationaltheatret. Skisseprosjektet skal foreslå konkrete løsninger for rehabiliteringen. Totalentreprenøren skal videreutvikle skisseprosjektet sammen med blant andre prosjekteringsgruppen, Statsbygg og Nationaltheatret.

Store forbedringer
Oppussingen av Nationaltheatret vil føre til en rekke forbedringer både for publikum og ansatte.

Den dårlige tilstanden til fasader og tak er særlig synlig i dag, men nå skal hele bygningen rehabiliteres. Antikvariske områder skal restaureres. Tekniske anlegg skal skiftes ut.

Det skal også bygges opptil 2500 kvm under bakken ved teatrets hovedinngang. Disse arealene skal blant annet romme publikums- og produksjonstekniske funksjoner.

Etter ombygningen skal teatret kunne tilby publikum flere forestillinger og et rikere repertoar. Hovedscenen skal få et bevegelig scenegulv, bakscenen vil bli utvidet med bedre plass til kulisser, og siktlinjene i salen og akustiske forhold skal forbedres. Både publikumsfasilitetene og den universelle utformingen vil bli bedre.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image