Kombinerer hockey med svennebrev

12 elever på Hellerud videregående skole i Oslo får utvikle sin største interesse – ishockey – mens de tar utdanning og kanskje blir murere.

Hockey-klassen starter dagen på isen eller i treningsrommet: De er fra venstre: Glenn Johnsrud, fag- og kontaktlærer byggfag og ishockey, Tage Malmberg, Joachim Bråthen, Vetle Indrelid, Mathias Johansen, Theodor Freidher, Henning Behn, Thomas Larsen, Theodor Steen-Guldbrandsen og Kenneth Larsen, faglærer ishockey.
Foran: Oscar Malkjærn (f.v.) og Mathias Elfstrand.

De 12 elevene vi møtte i ishallen på Furuset har ishockey som sin altoppslukende interesse. De spiller både på klubblag og noen også på aldersbestemte landslag. Neste år kan det også bli en tilsvarende fotballinje.
Glenn Johnsrud er fag- og kontaktlærer for de 12 elevene, han er selv trener for U21 i Lørenskog på fritiden og har selv spilt i 1. divisjon for klubben. Han har fått med seg Kenneth Larsen, som er ansatt i halv stilling som trener. Han trener ellers Lørenskogs A-lag.

Ishockey er viktigst
– Det viktigste for disse gutta nå er nok ishockey. Det kommer foran fagutdanningen, sier Johnsrud og legger til at de antakelig ikke hadde kommet til skolen om det ikke var for dette tilbudet som startet opp dette skoleåret.
Hellerud vgs tilbyr ishockey i kombinasjon med de byggfagene skolen har; mur- og flisleggerfaget, betongfaget og tømrerfaget. Alle elevene med unntak av en går nå på VG1 så valg av fagretning skjer senere. Den siste går VG2 og hoppet over til dette tilbudet da muligheten bød seg.
Dette er elever som ikke bare er gode på isen. Johnsrud forteller at de også har gode snittkarakterer fra ungdomsskolen.

Tilbake på skolen etter endt trening deler hockey-klassen (t.v.) praksisrom med elevene i ordinært løp (t.h.).

Lagdynamikken er viktig
Den praktiske delen av skoleåret startet med at elevene bygde ei bru som en kombinert mur-, tømrer- og betongoppgave. Det å bli kjent og skape en lagdynamikk var minst like viktig som det faglige innholdet i oppgaven, forteller Johnsrud.
Fire av fem dager gjennom skoleuka starter dagen med en totimers treningsøkt. To dager er det trening på is og to dager er det fysisk trening.
– Elevene kommer fra fem klubber og vi har et godt samarbeid med sportssjefene i de respektive klubbene.
Fire spiller for Hasle Løren og fra hver av klubbene Furuset, Vålerenga, Manglerud star og Lørenskog er det to elever i denne klassen.
– Tre av dem var med på U16 landslaget i fjor, og nå i desember skal Vetle Indrelid, Theodor Freidher og Theodor Steen-Guldbrandsen spille på Norges U17 landslag mot Danmark, forteller Johnsrud.

Høy motivasjon
Johnsrud kan fortelle at dette er elever med stor motivasjon for det de driver med. De er veldig flinke til å møte opp og er sjelden forsinket. Samtidig er de flinke til å gi beskjed. En veldig fin gjeng, konkluderer han.
– Vi har allerede fått henvendelser fra foreldre som vil ha sine gutter inn på dette tilbudet på VG 1 neste år.
Johnsrud forteller at det finnes tilsvarende tilbud både i Stavanger og Trondheim, men at det der kun er en klubb på hvert sted.
Murmesteren møtte klassen mens de var på isen i Furuset forum. Da istreningen var ferdig hadde de en halv time på seg til å komme seg ned til skolen. Denne uka holdt de på med en muroppgave med lettblokk og puss sammen med elever fra andre klasser.
Hellerud videregående skole har totalt 60 elever på VG1 Byggfag.

_______________________________
Tekst og foto: Knut Randem

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA ImageChange Image