Weber dobler i Bergen

Weber dobler gulv-kapasiteten i Bergensområdet.

Økende etterspørsel gjør at Webers pumpebil-kapasitet for gulvavretting dobles i Bergen.

– Vår pumpebil som allerede besørger Norges nest største by, har lenge hatt det svært travelt. Fra mars får den derfor på permanent basis selskap av nok en Weber pumpebil til store og mellomstore gulvprosjekter, sier driftssjef for gulv, Øistein Oppebøen i Weber i en pressemelding.

Bergensområdet har lenge slitt med sterkt press, hvor Weber har levert flere tusen tonn gulvavretting. Pumpebilen har en kapasitet på 20 tonn i timen, og har levert nesten døgnet rundt medregnet helger.

– Nå har vi kommet til et veiskille og supplerer med én ekstra pumpebil, sier Øistein Oppebøen.

Øystein Oppeboen i Weber.

Samarbeid med transportør

Weber har et veletablert samarbeid med JS Transport AS, som drifter og kjører pumpebilen i Bergen.
– Samarbeidet er essensielt for kvaliteten på pumpetjenesten som leveres, og det er derfor helt naturlig at også bil nummer to innlemmes i operasjonen til JS Transport AS, sier Oppebøen.

200 tonn på én dag

Pumpebilene fra Weber kan betraktes som rullende fabrikker som kommer til avtalt tid og blander produktet ferdig på byggeplass. Det gjør logistikken og gulvjobben enkel og rask for entreprenørene, samt nærmest eliminerer svinn og avfall fra leveransen. Pumpebilen trenger kun å kobles til vann for å levere ferdig blandet gulvavretting ut i slange. Med hjelp fra et avansert blandingssystem og styringspanel sørger sjåføren for det riktige blandingsforholdet med riktig flyt til prosjektet.

– Trenden de siste årene har vært stadig større jobber der det pumpes større gulvarealer på én gang. Pumpebilene kan levere kontinuerlig i timevis, så lenge det etterfylles med tørrpulver fra bulkbiler. Rekorden på én dag er godt over 200 tonn i en pumpeseanse, sier Oppebøen.

Tilpasset fossilfrie byggeplasser

Weber har i dag 15 egne pumpebiler fordelt rundt i landet. Alle kan kobles til byggestrøm dersom det skal leveres på fossilfrie byggeplasser. Dersom strøm ikke er tilgjengelig, er bilene også utstyrt med moderne Euro6-motorer som kan kjøre på biodiesel. Dette gjør fossilfrie leveranser mulig.

Webers pumpebiler kjører ellers i Lillestrøm, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Trondheim, Harstad og Vestnes.

Del dette på: