Flere jenter søker til byggebransjen

Søkertallene for bygg- og anleggsteknikk øker, og spesielt positivt er det at flere jenter er interessert i faget.

Siden 2012 har antall jenter doblet seg i byggebransjen. Illustrasjonsfoto.

Aldri har det vært flere jenter som har søkt seg til byggebransjen, viser søkertallene til videregående skole som nylig ble offentliggjort. Det vil forhåpentlig også øke andelen jenter som velger mur- og flisleggerfaget.

– Økningen er et resultat av at flere jenter søker seg til bygg- og anleggsteknikk. Dette er svært gledelig, uttaler direktør for samfunnspolitikk i BNL, Jørgen Leegaard på deres hjemmesider.

Da søknadsfristen gikk ut 1. mars for skoleåret 2020-2021 hadde 771 jenter søkt til bygg- og anleggsteknikk mot 636 jenter i 2019. Dermed fortsetter trenden med flere jenter helt siden 2012. I løpet av disse årene har antall jenter doblet seg.

I rett retning

Med flere jenter som søkte seg til bransjen ble var det totalt 12 058 elever som vil til bygg- og anleggsfagene i år, mot 11 927 søkere i fjor. Samtidig økte søkertallet til 4 372 til Vg2 bygg- og anleggsteknikk. 3 397 søkte om læreplass.

Selv om økningen ikke er så veldig stor, peker pilene i riktig retning.

Del dette på: