Malerne går inn i mur- og flisbransjen

Håndverksgruppen har fått med investeringsfondet FSN Capital V inn i en storsatsing som også innbefatter mur- og flis. 30 malerbedrifter er med på satsingen med mål om å ta nye markedsandeler, ikke minst innenfor mur.

Håndverksgruppen har fått med investeringselskapet FSN Capital som ny majoritetseier i en storsatsing på overflatebehandling som også inkluderer mur – og flis.

Malerkjeden Håndverksgruppen er med investeringsfondet i ryggen klar for en storsatsing også på mur og flis. 30 malerbedrifter er med på satsingen.

Eierne av bedriftene som går inn i konsernet, vil fortsette å lede sine lokale bedrifter. De vil samtidig investere i og eie en vesentlig del av det nye konsernet. Transaksjonen forutsetter Konkurransetilsynets godkjennelse.

Håndverksgruppen blir med dette et konsern med tilstedeværelse fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør. Gruppens egeneide bedrifter har cirka 1,1 milliarder i omsetning og sysselsetter cirka 1.000 årsverk. I tillegg er 14 selvstendige bedrifter medlemmer i gruppen. Håndverksgruppen ble i 2012 etablert som en kjede av 11 frittstående bedrifter, skriver det nye konsernet i en pressemelding.

Børge Grindhagen er styreleder i Håndverksgruppen og gleder seg stort over å ha fått med det investeringsfondet FSN Capital som ny majoritetseier.

– På vegne av ansatte, ledelse og alle eierne i håndverksbedriftene vil jeg si at vi er veldig fornøyd med å få inn FSN Capital som majoritetseier. Håndverksgruppen har vokst raskt og er i dag en av de ledende aktørene i bransjen, og vi ser fordelene av et enda tettere samarbeid på tvers av bedriftene, kombinert med sterk lokal forankring fremover for å tilby kundene enda bedre og bredere tjeneste. Sammen ønsker vi å bygge videre på den sterke kulturen i gruppen for å sikre arbeidsplasser og ta nye markedsandeler. FSN Capital har mye erfaring med utvikling av lignende selskaper, og vi ser frem til å jobbe sammen om den videre utviklingen av Håndverksgruppen, sier Børge Grindhagen i pressemeldingen.

Også murmesterbedrifter

De nye eierne FSN Capital ønsker å videreutvikle Håndverksgruppen sin posisjon, både gjennom organisk vekst og gjennom å inkludere nye selskaper. Dette vil gjelde selskaper innenfor eksisterende kjernevirksomhet, samt murmesterbedrifter.

De aktive eierne i selskapene som inngår i transaksjonen er:

 • Alta Fargehandel AS, Alta
 • Arvid Bendixen AS, Bodø
 • Br. Blindheim Malerfirma AS, Godvik
 • Hemsedal Malerservice AS, Hemsedal
 • H & M Malerservice AS, Stavanger
 • Jostein Skjetne AS, Kristiansund
 • Kåre Christensen AS, Arendal
 • Lothe & Motzfeldt AS, Drammen
 • Malco AS, Kristiansand
 • Maler Anderssen AS, Longyearbyen
 • Maler Rune Skilbrei AS, Naustdal
 • Malerbua AS, Mosjøen
 • Malermester Eilert & Edvin Holme AS, Sogndal
 • Malermestrene Jensen AS, Sandefjord
 • Malermester Kvittingen AS, Os
 • Malerfirma K. Nilsen AS, Bergen
 • Malermester Lindvik AS, Stryn
 • Malermester Meusburger AS, Odda
 • Malermester Petter Skovholt AS, Oslo
 • Malermester Tom Ljungqvist AS, Kongsvinger
 • Morten Skancke AS, Brumunddal
 • Nime AS, Skodje
 • Noren Maler og Byggtapetserforretning AS, Torp
 • Ragnvald Moe AS, Lillehammer
 • Regnbuen Malermesterbedrift AS, Oslo
 • Risanger og Sønn AS, Haugesund
 • Rosenborg Malerteam AS. Trondheim
 • Sverresborg Malerservices AS, Heimdal
 • Schwenke & Richardsen AS, Finnsnes
 • Schwenke & Sønn AS, Tromsø
Del dette på: