Flere frykter konkurs

Murer- og flisbedrifter sliter med økonomien, og noen frykter at de skal gå konkurs etter korona-krisen.

Flere murere sliter med økonomien og frykter for konkurs. Illustrasjonsfoto

BNL følger byggenæringen tett, og har jevnlige undersøkelser hos sine medlemsbedrifter. Nå har de nylig spurt medlemsbedriftene om hvordan situasjonen etter korona-krisen slår ut.

For Norske Murmestres Landsforening (NML) viser tallene at 12 prosent av de spurte frykter for konkurs.

Av alle som har svart for BNL sier 7 prosent at de frykter at situasjonen kan være en reell fare for at bedriften går konkurs. Dermed er det flere NML-bedrifter som er bekymret for økonomien enn generelt i byggebransjen.

Samtidig sier 10 prosent av BNL-bedriftene at bedriften mangler penger til å betale regninger ved forfall, sier hele 24 prosent av murer- og flisleggerbedrifter at de ikke har penger til å gjøre opp for seg.

Oppsigelser

Dette viser seg også i tallene for om bedrifter planlegger oppsigelser. Mens 11 prosent av bedriftene generelt i byggebransjen sier at de har planer om oppsigelser, sier hele 29 prosent av NML-medlemmene det samme.

15 prosent av NML-medlemmene har også svart at de har sagt opp folk på grunn av korona-viruset, mens bare 6 prosent generelt sier det samme.

47 prosent av bedriftene i vårt fag sier at de har hatt samme omsetning siste måned som i fjor, mens 41 prosent sier at de har hatt en nedgang på opptil 25 prosent.

Bekymret fremover

6 prosent sier at de har hatt større nedgang enn 25 prosent.

29 prosent av NML-bedriftene sier at de har merket lavere etterspørsler eller kanselleringer av ordre som følge av korona-viruset.

Selv om det bare var 17 svar fra NML-medlemmer, viser tallene at flere i bransjen har utfordringer.

Del dette på: