Murer ble kåret til årets lærling

Murer Thor-Anders Larsen ble kåret til årets lærling i Vestfold.

Her ser vi fra prisutdelingen Marianne Bostrøm, (f.v.) markedssjef Carlsen Fritzøe, Hilde Claussen, opplæringskontoret for Håndverksfag i Vestfold, murerlærling Thor-Anders i Murmester Dag Arne Nilsen, Odd Rui, fagansvarlig, Ståle Tanum, proffsjef Carlsen Fritzøe.

Byggevarekjeden Carlsen Fritzøe kårer hvert år en lærling som de mener fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Bransjen trenger flere lærlinger og dyktige fagfolk, og derfor hylles en lærling hvert år i Vestfold-regionen. Den utvalgte lærlingenfår 10 000 kroner pluss gavekort fra verktøyleverandøren Hikoki.

I år gikk prisen til en lærling i 30-årene. Vanligvis er det tømrerlærlinger som blir kåret, men denne gangen ble det en voksenlærling i murerfaget. Thor Anders Larsen (32) tar svennebrev i løpet av året og fortsetter trolig som murer i bedriften Murmester Dag Arne Nilsen AS på Sem etterpå.

– Nesten alle lærlinger fortsetter i bedriften, sier fagansvarlig Odd Rui i Murmester Dag Arne Nilsen.

Sympatisk

– Thor-Anders er en blid og sympatisk gutt som framstår hyggelig med både kunder og kolleger. Han viser stor interesse for jobben og er faglig dyktig. Han er en person vi har lyst til å satse videre på, sier fagansvarlig Odd Rui.

Prisoverrekkelsen kom helt overraskende på Thor-Anders, som trodde han skulle hente varer da Odd Rui tok han med til Carlsen Fritzøe i Tønsberg.

– Jeg bestemte meg sent for å bli murer, men nå har jeg landet, sier Thor-Anders selv.

Det var over 60 lærlinger nominert til Årets lærling i år.

Del dette på: