Klart for murdag, landsmøte og murverkspris

15. og 16. oktober er Trondheim og Digs arena for Murdagen, årets landsmøte i Norske Murmestres Landsforening og utdeling av Murverksprisen 2020.

Administrerende direktør Jan Gunnar Madsen (t.v.) i Norske Murmestres Landsforening og leder for Norsk Murforum, Øyvind Buset, inviterer til to innholdsrike fagdager i Trondheim 15. og 16. oktober.

Arrangementene er sterkt preget av pandemien, men gjennomføres i en utgave tilpasset smittesituasjonen. De to oktoberdagene i trønderhovedstaden vil stå i mur- og flisfagets tegn. 

Spennende murdag

Årets Murdag i regi av Norsk Murforum har et spennende program. Årets tema er “Murbransjens plass i klimaregnskapet”. Det er en aktuell tematikk som skal belyses fra flere hold. Eiendomsutvikler i Trondheim og styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, er en av foredragsholderne. På podiet skal også Torkel Njå fra MAD arkitekter stå, sammen med Veidekke. De skal presentere teglbygget Domus Juridica, som har vakt stor interesse langt utenfor mur- og flisbransjen. Det nye veikartet for murbransjen skal også presenteres på fagdagen.

Arrangementet har kun plass til 50 deltakere. Derfor skal arrangementet også streames. Arrangøren håper leverandører og andre knutepunkter der mur- og flisbransjen møtes vil vise sendingen på storskjerm i sine lokaler.

Murverksprisen 2020

Et av høydepunktene på Murdagen blir utdelingen av Murverksprisen 2020. Prisvinneren skal også presentere prosjektet etter utdelingen. Leder for Norsk Murforum, Øyvind Buset, gleder seg over nivået blant foreslåtte bygg til årets murverkspris. 

– Nivået i år er veldig, veldig høyt. Det er tre år siden sist vi delte ut Murverksprisen. Siden da er det bygget veldig mange flotte bygg i mur. Det er derfor knivskarp konkurranse, sier Buset, som kan fortelle at det i år ble foreslått 20 bygg i hele landet. 

Det blåses nå liv i Murverksprisen igjen etter tre års fravær. Norsk Murforum er klare med ny murverkspris hvert år fremover. 

– Det bygges veldig mye bra i mur for tiden. Det er derfor viktig å løfte frem flotte prosjekter for å vise både egen bransje, de rådgivende miljøene og folk flest at bygg i mur er gode og fremtidsrettede løsninger, sier Buset. 

Nedskalert landsmøte

Årets landsmøte i Norske Murmestres Landsforening (NML) skulle tradisjonen tro feires med pomp og prakt. Slik blir det ikke på grunn av pandemien. Derimot så blir det en et av forenings enkleste gjennomføringer av landsmøtet. På agendaen står generalforsamling og vanlige årsmøtesaker. Byggmesterforbundets utmelding fra BNL samt spørsmålet om hvordan NML skal forholde seg til dette og nyopprettede NHO Bygghåndverk, vil også stå på sakskartet. Arrangementet avsluttes med en middag på kvelden.

Påmelding til arrangementene skjer på nettsiden til Norsk Murforum for Murdagen. Påmelding til landsmøtet finner du på nettsiden til NML.

Del dette på: