Svensker kjøper Mjøndalen Mur & Puss

Mjøndalen Mur & Puss AS er kjøpt opp av svenske Fasadgruppen og tror det vil få positive ringvirkninger.

Overtakelsen er i boks. Her ser vi Robert Braathen, Roar Borge, Stein Terje Nesheim, Svein Kristiansen og Lars Strøm. Foto: Fasadgruppen

Fasadgruppen ser på Norge som et viktig marked for en nordisk vekststrategi, og de ser på Mjøndalen Mur & Puss AS som et kvalitetsselskap med kompetent ledelse.

– Nå blir vi del av en større gruppe som gir trygghet for videre satsing. Dette vil innebære mer vekst for oss, sier administrerende direktør Robert Braathen i Mjøndalen Mur & Puss til Murmesteren.net.

Han peker på at bedriften fortsetter som i dag også etter at bedriften nå er solgt. En gruppe ansatte i det norske selskapet har eid bedriften og vil nå, foruten å selge sine aksjer, investere 19 millioner kroner i aksjer i Fasadgruppen. De kan ikke selge sine aksjer før tidlig 30. april 2022.

– Norge er et viktig marked i vår nordiske vekststrategi. Med sitt fokus på nyproduksjon blir Mjøndalen Mur & Puss et bra kompliment til DVS Entreprenør, som først og fremst arbeider med rehab. Mjøndalen Mur & Puss har vist stabil omsetning og lønnsomhet i mange år, sier Pål Warolin, administrerende direktør og konsernsjef i Fasadgruppen i en pressemelding.

Sterk posisjon

Robert Braathen påpeker at Mjøndalen Mur & Puss gjennom 35 år har bygget opp en sterk posisjon i Oslo-regionen med dyktige håndverkere og kunder som kommer tilbake til dem.

– Nå er det på tide å ta neste steg i utviklingen vår, og det kjennes veldig morsomt ut å bli en del av Nordens største fasadekonsern, sier Braathen som er glad for at driften fortsetter som i dag, men med fremtidige synergier som kan bidra til vekst.

I dag har bedriften 95 ansatte som fortsetter, med en omsetning på 180 millioner kroner.

For Fasadgruppen innebærer oppkjøpet en sterkere posisjon i Norge.

 

Del dette på: