Kjøper Vestfolds største murmester

Norges største konsern innen maling, gulvlegging, mur og flis fortsetter å vokse gjennom oppkjøp av lokale og regionale håndverksbedrifter. Nå blir Vestfold største murmesterbedrift, Murmester Dag Arne Nilsen AS, en del av Håndverksgruppen.

Dag Arne Nilsen (t.v.) og Fredrik L Høivik Nilsen (leder avdeling Sandefjord) blir nå en del av
Håndverksgruppen AS.

I juli i fjor kjøpte oppkjøpsfondet FSN Capital V 30 av de 44 frittstående bedriftene i samarbeidskjeden Håndverksgruppen, og dannet Norges største konsern innenfor maling, gulv, mur og flisarbeid. Siden har ytterligere 13 bedrifter, fra Harstad i nord til Oslo i sør, blitt innlemmet i konsernet. Fredag ble avtalen undertegnet, som gjør Tønsbergfirmaet Murmester Dag Arne Nilsen AS til det 44. håndverkselskapet som går inn i Håndverksgruppen. Konsernet har nå over 1.300 ansatte, fra Svalbard til Kristiansand, og passerer dermed en akkumulert omsetning (basert på 2020-tall) på over 1.8 milliarder kroner.

Ikke vanskelig å overtale

– For oss handler det om å bli en del av noe større, for å kunne vokse videre, og for å skape enda tryggere arbeidsplasser og rammebetingelser. Det var ikke vanskelig å overtale oss til å bli med på denne reisen, sier Dag Arne Nilsen. Han startet selv murmesterfirmaet i 1986, og har i dag 70 ansatte i avdelingene i Tønsberg og Sandefjord. I fjor passerte selskapet 90 millioner kroner i omsetning.

– Murmester Dag Arne Nilsen AS passer utmerket i vår vekststrategi, som fokuserer på selskaper med en bunnsolid bedriftskultur, en sterk markedsposisjon og tydelig profil i sitt regionale marked, sier administrerende direktør Øyvind Emblem i Håndverksgruppen.

– Vi er fortsatt sultne på sameierskap med solide, fremoverlente håndverksbedrifter i Vestfold-regionen – selskaper med gode, historiske røtter, sterk bedriftskultur og tydelig, lokalt fotfeste. Sammen skal vi endre en hel bransje, blant annet gjennom å styrke arbeidet med bærekraft og samfunnsansvar, sier Trond Tørdal, direktør for forretningsutvikling. Kjøpesummen er konfidensiell mellom partene, men eierne i Murmester Dag Arne Nilsen AS reinvesterer en betydelig del av salgssummen og blir aksjonærer i Håndverksgruppen. Håndverksgruppen består nå av 44 bedrifter, som utfører alle typer overflatebehandlinger. Ved utgangen av 2020 omsatte disse bedriftene håndverkstjenester for over 1.8 milliarder kroner.

Foruten FSN Capital V, er de aktive eierne i Håndverksgruppen (per 19.03.21):
• Alta Fargehandel AS
• Arvid Bendixen AS
• Bas 2 AS
• Br. Blindheim Malerfirma AS
• Buer Gruppen AS
• Dokken og Moen Murmesterforretning AS
• Hemsedal Malerservice AS
• H & M Malerservice AS
• Industri og Maling AS
• Jostein Skjetne AS
• Kåre Christensen AS
• Lothe & Motzfeldt AS
• Malco AS
• Maler Anderssen AS
• Maler Rune Skilbrei AS
• Malerbua AS
• Malermester Eilert & Edvin Holme AS
• Malermestrene BMV AS
• Malermestrene Indre Østland AS
• Malermestrene Jensen AS
• Malermester Kvittingen AS
• Malerfirma K. Nilsen AS
• Malermester Lindvik AS
• Malermester Meusburger AS
• Malermester Petter Skovholt AS
• Malermester Sture Brækstad AS
• Malermester Tom Ljungqvist AS
• Murmester Dag Arne Nilsen AS
• Morten Skancke AS
• Nime AS
• Noren Maler og Byggtapetserforretning AS
• Ragnvald Moe AS
• Regnbuen Malermesterbedrift AS
• Risanger og Sønn AS
• Rosenborg Malerteam AS
• Sverresborg Malerservices AS
• Schwenke & Richardsen AS
• Schwenke & Sønn AS

Del dette på: