Kjøper Murmester Stryken og Gudbrandsen

Håndverksgruppen fortsetter å vokse med oppkjøpet av Murmester Stryken og Gudbrandsen.

Murmester Stryken og Gudbrandsen fra Lierskogen går inn i Håndverksgruppen. Fra venstre: Jørgen Fiskerud, Erik Grøstad, Thorbjørn Stryken og Steinar Pettersen.

Håndverksgruppen fortsetter veksten, nå med oppkjøp av Lierskogen-selskapet.

– Murmester Stryken og Gudbrandsen har en særlig kompetanse på våtrom og proffmarkedet. Bedriften har en solid bedriftskultur, bygger på sterke tradisjoner og har et ønske om å bidra inn til vår bærekraftstrategi. Dette tilskuddet til Håndverksgruppen styrker oss både faglig og geografisk, sier konsernsjef Øyvind Emblem i en pressemelding.

35 ansatte

Bedriften ble startet i 1990 og har i dag 35 ansatte. Selskapet omsatte i 2020 for 63 millioner kroner og endte med et resultat før skatt på 8,4 millioner kroner.

– Vi har troen på Håndverksgruppens ledelse og målsettinger og så at mange lignende selskaper som vårt gikk inn. For oss er dette en kjempemulighet til å få drahjelp ved å stå sammen og være en del av noe større, sier Murmester og medeier Thorbjørn Stryken.

Bedriftens nedslagsfelt er primært Stor-Oslo og Drammensregionen.

– I dag holder vi mest på med prosjektoppdrag ved nybygg, men vi har også hatt hatt andre typer oppdrag, for eksempel har vi jobbet på Slottet over flere år under oppussingen av Nobels fredssenter, sier Stryken.

Spesialister på plassbygde bad

– Vi har spesialisert oss på plassbygde våtrom i prosjektmarkedet og har fire murmestere blant våre ansatte. Vi ønsker å fortsette i samme retning, og ved å gå inn i Håndverksgruppen får vi vokse videre med gode rammebetingelser og trygget arbeidsplassene for fremtida, sier daglig leder og murmester Steinar Pettersen.

Partene har avtalt at kjøpesummen er konfidensiell. Alle som går inn i Håndverksgruppen reinvesterer en betydelig del av kjøpesummen og blir aksjonærer i Håndverksgruppen.

Del dette på: