Johannessen & Hagen inn i Håndverksgruppen

Håndverksgruppen fortsetter å vokse. Murerfirmaet Johannessen & Hagen i Trondheim er blant de siste selskapene oppkjøpene. 

SELGER LIVSVERKET: De ansatte i Murerfirmaet Johannessen & Hagen blir nå en del av Håndverksgruppen. Her foran teglsteinsfasaden til Politistasjonen Syd i Heimdal. Foto: Privat

Håndverksgruppen har blitt en ledende aktør innen maling, gulv, mur og flisarbeid. Selskapet har på kort tid etablert seg som den største aktøren innen «overflater» i Norge – og konsernet er nå i gang med en offensiv satsing i Sverige.

– Vi er svært tilfreds med oppkjøpet av disse tre bedriftene. Dette er veldrevne og solide bedrifter med dyktige ansatte som passer svært godt inn med vår profil. De vil bidra til å styrke Håndverksgruppen som helhet, sier konsernsjef Øyvind Emblem.

Håndverksgruppen har siden juli 2020 kjøpt opp 29 selskaper tilsammen, hvorav to i Sverige.

– Passet som hånd i hanske

Murerfirmaet Johannessen & Hagen i Trondheim er blant de siste selskapene i Midt-Norge som nå blir en del av Håndverksgruppen. Bedriften jobber tett opp mot større og etablerte entreprenører, og selskapet har spesialisert seg på murarbeid og flislegging. Selskapet omsatte i fjor for 17 millioner kroner.

– Vi har de siste to årene diskutert hvor veien går videre. Vi ønsket å videreutvikle selskapet, og da Håndverksgruppen kom på banen, passet det som hånd i hanske. Vi blir nå en del av et større felleskap, og vi får flere å spille på lag med. Det var viktig for oss, sier daglig leder Borgar Hagen.

Johannessen & Hagen ble etablert i 1986, og er lokalisert på Heimdal. Borgar Hagen har ledet selskapet siden starten, og han overlater nå den daglige driften til murmester Erlend Johannessen. Selskapet har de siste årene vært involvert i en rekke større byggeprosjekter, deriblant byggingen av den nye kampflybasen på Ørlandet, et omfattende mur- og flisarbeid på Britannia hotell i Trondheim, samt teglsteinsfasaden på den nye politistasjonen på Heimdal.

——————————————————————————————————————————–

Fakta Håndverksgruppen:

  • Håndverksgruppen består av 59 bedrifter, som utfører alle typer overflatebehandlinger. Konsernet har som mål å profesjonalisere bransjen ved å satse systematisk på bærekraft og miljø, arbeidsliv og faglig kvalitet i hele Norden.
  • Håndverksgruppen vil utnytte lokal forankring og markedskunnskap med stordriftsfordeler.
  • Konsernet har en akkumulert omsetning (basert på 2020-tall) på nærmere 2,6 milliarder kroner, snaue 1 600 ansatte og virksomheter i hele Norge samt deler av Sverige.
  • Håndverksgruppen eies av FSN Capital og ansatte.
Del dette på: