Landsmøtet flyttes til Oslo

Like før landet ble åpnet igjen, kastet Troms murmesterforening kortene og ga opp arrangørrollen for årets landsmøte grunnet pandemien. Nå blir landsmøtet i Oslo 10. juni.

FLYTTET: Årets landsmøte i Norske murmestres landsforening arrangeres i Oslo 10. juni. Foto: Antagain, iStock

Årets landsmøte i Norske murmestres landsforening skulle arrangeres i Tromsø i dagene 22. til 25. september. Da skulle Troms murmesterforening invitere til Nord-Norges hovedstad med et arrangement, der den nordnorske høsten skulle stå i sentrum. 

Arrangementet var planlagt helt lokalt med gangavstander til de fleste arrangementer. Clarion Hotel The Edge var også booket til formålet. Alt var mer eller mindre på plass, men usikkerheten knyttet til pandemien gjorde at festkomiteen valgte å ta det tunge steget og trekke seg som arrangør av årets landsmøte.

– For oss ble det etter hvert mer og mer nervøsitet fordi vi måtte ut med påmelding i en situasjon som bare inntil for et par uker siden var veldig usikker. Overfor hotellet ville vi låst oss opp mot et gitt antall som, sier John Meyer i arrangementskomiteen.

– På det tidspunktet vi bestemte oss, var alt veldig usikkert. Vi hadde derfor et møte for å diskutere hvordan vi skulle håndtere situasjonen og den økonomiske belastningen det eventuelt kunne medføre for lille Troms murmesterforening. Etter en avstemning ble det derfor bestemt at vi måtte trekke i brekket så tidlig at de eventuelt kunne ta dette i Oslo eller andre steder, sier Meyer, som er lei seg for situasjonen.

Han får følge av lederen i Troms murmesterforening, Stian Kristiansen.

– Håpet om og viljen til å arrangere ble tent før vi visste noe som helst om verdens pandemi og hvilke konsekvenser noe slikt har for menneskers hverdag. Dette blandet med hotell og serveringssteders tidsfrister for avlysning, ga en klump i magen til verdens nordligste murmesterforening, selv sett i lys av åpning av Norge. Økonomisk usikkerhet kan være spikeren i kista for dugnadsforeningen. Vi håper så mange som mulig har mulighet til å delta i Oslo, sier Kristiansen.

Årets landsmøte i Norske murmestres landsforening blir arrangert i hovedstaden 10. juni. På tidspunktet Murmesteren gikk i trykken, var verken lokale eller andre detaljer rundt arrangementet klart.

– Sett av datoen 10. juni, så kommer det mer informasjon etter hvert, sier administrerende direktør Jan Gunnar Madsen i Norske murmestres landsforening.

Del dette på: