NML inn i Fagrådet for våtrom

Norske Murmestres Landsforening (MNL) melder seg inn i Fagrådet for våtrom og hilses velkommen av daglig leder Vidar Hellstrand.

Daglig leder i Fagrådet for våtrom hilser NML velkommen tilbake som medlem i fagrådet.

Øyvind Buset hadde fremmet forslag for generalforsamlingen i NML om å søke medlemskap i Fagrådet for våtrom. Fra før av har Norsk Murforum, der Buset også sitter som daglig leder, styrevedtak på at de kan melde seg inn dersom ikke NML ønsket å bli medlem. En samlet generalforsamling støttet forslagsstilleren og NML blir nå medlem i Fagrådet for våtrom.

Vidar Hellstrand, som er ny daglig leder i Fagrådet for våtrom (FFV) siden januar i år, ser virkelig frem imot å ønske NML tilbake som medlem i FFV i henhold til vedtaket på årsmøtet den 10. juni. 

NML var til informasjon en av fire bransjeforeninger som etablerte FFV tilbake i 1992, og som videre bidro aktivt til å utvikle Byggebransjens våtromsnorm (BVN). FFV ble til informasjon etablert i samarbeid med Malermesternes forbund, Rørentreprenørene og Byggmesterforbundet, sier Vidar Hellstrand.

Samling av 12 bransjeorganisasjoner

Når NML nå etter hvert kommer tilbake er det i alt 12 bransjeorganisasjoner som er medlemmer av FFV, og det er spesielt flott å få med en organisasjon som representerer de utførende håndverkerne. Formålet til FFV er å bidra til å redusere våtromsskader ved å sørge for at Byggebransjens våtromsnorm (BVN) er operativ og løpende oppdatert, drive med informasjonsvirksomhet, være et forum for erfaringsutveksling, initiere samarbeid mellom ulike fagmiljøer, påvirke forskrifter og standarder aktivt, bidra til nødvendig forsknings- og utviklingsarbeid og ikke minst nyttiggjøre disse resultatene og spre kunnskapen, sier Hellstrand.

Inviterer til samarbeid

Hellstrand forteller at FFV nå spesielt har fokus på å aktivt bidra til at de FFV-godkjente våtromsbedriftene som er ca. 1100 foretak, skal få en enklere hverdag ved å bidra med kunnskap og informasjon om forhold som kan bidra til gode våtrom. Ikke minst ønsker de å bidra aktivt til at man ikke havner i unødvendige tvister med sine kunder.

Det er blitt slik at informasjon er lett tilgjengelig for både proffe bestillere og private bestillere, og da blir det stadig viktigere å ha verktøy som er tilpasset dette for å dokumentere sine valgte løsninger, selve utførelsen og ikke minst at det også genereres en enkel og god FDV-dokumentasjon på en enkel måte til kunden. FFV Pro er en tilgjengelig app som nettopp dekker opp dette behovet for små og mellomstore bedrifter på en svært effektiv måte.    

FFV håper også å kunne bidra aktivt med temakurs sammen med NML som dekker de behovene som medlemmene møter daglig enten det er nybygging eller modernisering.  Murere og fliselegger utfører svært viktig arbeid i våtrom enten er det er flisarbeider, støping av golv eller pussing av gamle tegl-, siporex- eller betongvegger og lignende.

FFV-godkjente kursarrangører kurser til informasjon ca. 1500 håndverkere, faglige ledere, takstmenn og andre i året. Kanskje vil også NML søke om å bli godkjent kursarrangør  i fremtiden, slik at foreningen kan tilby både grunnkurs, fagkurs og oppdateringskurs til medlemmer i NML og andre. Uansett så ser FFV frem imot faglig samarbeid med NML om både tekniske forhold og fremtidige anvisninger til beste for NML sine medlemmer.  

Inviterer til Våtromsdagene 2022

FFV arrangerer også Våtromsdagene 2022 den 8. – 9. september i år. I den forbindelse håper vi å treffe medlemmer av NML. Som et ledd i det å ønske NML velkommen tilbake, kan NML bedrifter bruker rabattkoden VD22NML ved eventuell påmelding på følgende link: https://www.ffv.no/vatromsdagene22

Del dette på: