Håndverksgruppen styrker seg i vest

Bru & Wiese-Hansen Murmesterforretning i Bergen blir nå en del av Håndverksgruppen.

Eierne av Bru & Wiese-Hansen Murmesterforretning i Bergen, Trond Wiese-Hansen (t.v.) og Tor Erik Vaksdal, innlemmer virksomheten i Håndverksgruppen. Foto: Privat

Håndverksgruppen er i sterk vekst, og styrker posisjonen ytterligere på Vestlandet med innlemmelsen av Bru & Wiese-Hansen Murmesterforretning. Håndverksgruppen består av tilsammen 82 selskaper i Norge og Sverige.

Håndverksgruppen er en av Nordens største aktører innen maling, gulv, mur og flisarbeid. Nylig ble også Industrigulvspesialisten i Bergen innlemmet i Håndverksgruppen.

– Vi har hatt god flyt inn mot sommeren med masse aktivitet. Det er hyggelig å se at den satsningen vi gjør innen håndverksmarkedet er i ferd med å gi gode resultater. Vi er glade for å kunne tilknytte oss nok en solid virksomhet i Bergensområdet, konsernsjef Øyvind Emblem i Håndverksgruppen.

Spesialist på fliser

Bru & Wiese-Hansen Murmesterforretning AS ble etablert i januar 1995 av Øyvind Bru og Trond Wiese-Hansen. Bru trakk seg imidlertid ut av selskapet i 2000.

– Vi var to murere som drev for oss selv, men som jobbet på litt ulike prosjekter sammen. Vi startet selskapet og drev med alt innenfor murerfaget. Gjennombruddet kom i 1999 da vi fikk i oppdrag av Skanska å bygge 289 bad i Sandviken Sjøfront. Det ble et vendepunkt, sier daglig leder Trond Wiese-Hansen i Bru & Wiese-Hansen Murmesterforretning.

Selskapet ble tilnærmet fast leverandør av flisarbeid til Skanska i Bergensområdet, og har levert omfattende flisjobber til blant annet prosjekter som oppussingen av Hotel Norge i Bergen, ulike kjøpesentre, næringsbygg og leilighetskomplekser.

– Vi har levert mellom 8000 og 10 000 bad i Bergen siden vi startet, sier Trond Wiese-Hansen.

Selskapet holder til på Nordnes i sentrum av Bergen, og har 18 ansatte. Murerforretningen omsetter årlig for om lag 26-30 millioner kroner.

Krevende marked

Ifølge Trond Wiese-Hansen sliter bransjen med betydelige utfordringer, særlig med tanke på rekruttering.

– Vi vil gjerne ansette flere folk, men det er svært krevende å få tak i ansatte. Jeg har jobbet i denne bransjen siden jeg var 15 år gammel, og det har aldri vært så vanskelig å få tak i personell som nå. Hele håndverksbransjen sliter med dette, sier Trond Wiese-Hansen.

Om overgangen til Håndverksgruppen sier daglig leder i murmesterforretningen:

– Vi brukte litt tid på å drøfte en slik transaksjon. Jeg har drevet for meg selv i 28 år nå, men det er jo litt ensomt også og drive for seg selv. Jeg kjente godt til Industrigulvspesialisten, og ble overbevist om at dette var riktig vei for oss. Det kjennes bra å bli en del av noe større, både med mer kursing og et mer profesjonelt system i ryggen, sier Trond Wiese-Hansen.


Fakta om Håndverksgruppen

• Håndverksgruppen omfatter 82 bedrifter, som utfører alle typer overflatebehandlinger. Konsernet har som mål å profesjonalisere bransjen ved å satse systematisk på bærekraft og miljø, arbeidsliv og faglig kvalitet i hele Norden.
• Håndverksgruppen vil utnytte lokal forankring og markedskunnskap med stordriftsfordeler.
• Konsernet har en akkumulert omsetning på drøye 3,6 milliarder kroner, og omtrent 2 500 ansatte og virksomheter i hele Norge samt deler av Sverige.
• Håndverksgruppen eies av FSN Capital og ansatte.

Del dette på: