Benytter Ytong i stort trehuskonsept

Under prosjekteringen av det nye boligområdet Dyst i Ås kommune ble totalentreprenør J.I. Bygg AS utfordret av en ekstrem prisøkning på stål. Det gjorde at Xella Norge fikk muligheten til å bevise at Ytong porebetongelementer egner seg som takdekke i et stort trehuskonsept.

Xella Norge får muligheten til å bevise at Ytong porebetongelementer egner seg som takdekke i et stort trehuskonsept i det nye boligområdet Dyst.

I Ås kommune er Solon Eiendom i gang med å utvikle det nye og spennende boligområde Dyst, lokalisert på det historiske området Dyster Eldor. Totalentreprenør J.I. Bygg AS har ansvaret for boligfeltet B2 og er i gang med å bygge 138 boenheter fordelt på totalt 26 rekker i et grønt og frodig område.

Måtte løfte blikket å finne et nytt alternativ

Under planleggingen av boligfeltet B2 ble J.I. Bygg AS utfordret av noen ekstreme prisøkninger på stål. Det gjorde at den opprinnelige planen om cirka 9000 kvadratmeter med TRP-plater til takene måtte revurderes.

– Det ble uaktuelt med TRP-plater og vi måtte rett og slett løfte blikket å finne et nytt alternativ. Da kom Ytong inn i bildet som et nytt og konkurrerende produkt. Ytong er stabile på pris og materialet har gode brannegenskaper, tillegg til en isoleringsevne som egner seg godt til denne type bygg, forteller Tor Wettergreen, prosjektleder, J.I. Bygg AS.

Wettergreen mener bransjen har godt av å prøve nye produkter og løsninger.

– Vi er glade for å prøve et nytt produkt for å se om det kan passe til flere kommende prosjekter. Det er viktig å se på alternative løsninger og være åpen for nye produkter på markedet. Det skaper konkurranse og en innovativ fremgang som er viktig i byggebransjen, utdyper han.

Det er første gang Xella Norge leverer porebetongelementer til et stort rekkehusprosjekt i tre i Norge. Byggevareprodusenten er derfor entusiastisk over den store leveransen til Dyst.

– Det er veldig spennende at vi har fått lov til å prøve våre Ytong-produkter til et så stort trehusprosjekt som Dyst. Det er en kombinasjon vi ikke gjør så ofte. Dette prosjektet kan derfor vise at Ytong har et stort potensial innenfor trehussegmentet i Norge. Det er et marked vi ønsker å ta større del i, forteller Thom Erik Pape, daglig leder i Xella Norge.

Boligfeltet B2 er under full bygging og består av seks byggetrinn. Rekkehusene estimeres ferdigstilt i løpet av 2024.

Del dette på: