Presenterte faget i Bergen

Murerfagets Opplæringskontor presenterte mur- og flisleggerfaget til 120 vg1-elever i Bergen.

120 elever fikk prøve seg i faget da Bergen Murmesterforening presenterte faget på Åsane videregående skole og på Laksevåg videregående skole.

Ansvarlig for arrangementene var Øyvind Hope hos Murerfagets Opplæringskontor. Det ble holdt presentasjoner både på Åsane videregående skole og på Laksevåg videregående skole.

Det var satt opp «poster» med følgende tema:

  • Tegl
  • Puss
  • Membranarbeid
  • Lecamuring
  • Avretting av gulv

Leverandører innen de ulike produktsegmentene bemannet hver sin post. Det ble først gitt en teoretisk informasjon før elevene fikk prøve seg i praksis. Elevene ble delt i to slik at rundt 30 elever i gangen fikk en gjennomgang før lunsj og de 30 andre etter lunsj. Begge grupper ble ytterligere oppdelt i fire slik at det ble rundt sju elever i hver, slik at samtlige skulle få prøve seg i praksis.

– Målsetningen med arrangementet er å presentere fagets løsninger på en god måte for å bidra til en økt sannsynlighet for at flere velger faget vårt når de i neste måned skal ta valget om videre «skoleløp». Rekrutteringen til faget har alltid vært viktig, men er vel gjerne nå viktigere enn noen gang, sier Øyvind Hope hos Murerfagets Opplæringskontor.

– I etterkant vil det bli tatt en evaluering av det vi har gjennomført sammen med lærerne for å justere det som «justeres bør» til neste år, da målsetningen er å gjøre dette til en årlig foreteelse, sier Hope.

 

Elevene fikk også prøve seg på membranarbeid.

Del dette på: