Wienerberger-konsernet kjøper fasadeleverandør  

Etter en nettopp avsluttet handel, skifter eierskapet til den bærekraftige fasadeleverandøren Komproment hender og vil fremover være eid av det østerrikske teglkonsernet Wienerberger.

Teglprodusenten Wienerberger kjøper den nordiske fasadeleverandøren Komproment. Oppkjøpet er et naturlig skritt i Wienerbergers nordiske vekststrategi utenfor kjernevirksomheten, som er teglstein, forteller Henrik Dietrichsen, Regional Managing Director Nordics hos Wienerberger. Foto: Wienerberger

Siden 1999 har danske Komproment designet og levert estetiske og bærekraftige fasade- og taksystemer til de nordiske landene og utvalgte eksportmarkeder.  

 

Markedet for ventilerte fasader og bekledning vokser markant, og kjøpet av Komproment åpner for en betydelig vekst innenfor spesielt renovering og næringsbygg i hele Norden. 

 

– Vi er mer enn kun en teglsteinsprodusent, for vi har fokus på hele klimaskjermen. Vi vil gjerne øke driften innenfor komplementære produkter til de populære teglsteinene våre ytterligere, og oppkjøpet av Komproment gir oss uante vekstmuligheter innenfor et område vi selv har arbeidet målrettet med siden 2015, sier Henrik Dietrichsen, Regional Managing Director Nordics hos Wienerberger. 

 

Sterke krefter gir nye vekstmuligheter  

– Vi vil gjerne tilby kundene våre de aller beste materialene og systemene som finnes på markedet til fremtidens klimaskjerm. Det har Komproment, som er kjent for sin grønne profil med fokus på høy kvalitet, design og smarte løsninger til fasader. På den måten minner de mye om oss og passer godt inn i den nordiske Wienerberger-familien, forteller Henrik Dietrichsen 

 

Komproment har med suksess sett forretningen vokse de siste årene, med en omsetning på 120 millioner i 2022. Frem til i dag har de levert ca. 300.000 kvadratmeter fasadeløsninger i 12 land. Likevel var tiden nå inne for å løfte virksomheten til helt nye høyder. 

 

– Vi har vokst fra å være en mindre taksteinsbedrift til å bli en sterk leverandør av estetiske fasadeløsninger til bygg. Vi har gjort det vi kunne for å sette virksomhetens vekstplan ut i livet, og nå trenger vi hjelp til å forvandle Komproment til en godt konsolidert eksportbedrift med fokus på det nordiske og europeiske markedet. Vi er sikre på at Wienerberger kan bidra med de musklene vi trenger. Vi gleder oss til å fortsette med det vi er gode til, og til å løfte Komproment til helt nye høyder, sier en av de tre grunnleggerne, Kim Kristensen, nåværende salgsdirektør i Komproment 

 

Kornets Hus er en ny attraksjon i Nordjylland i Danmark, som setter fokus på formidling av korn. Kornets Hus er bygget på en måte som illustrerer prosjektets verdier og mål. De brente teglene på utsiden ligner i seg selv et pannekakehus. Bygningen er tegnet av Reiulf Ramstad Arkitekter og er oppført med Komproments skjermtegl Pantheon Nordic i fargen Nordic Red. Foto: Reiulf Ramstad Arkitekter

En totalløsning til markedet innenfor fasadeløsninger 

Med oppkjøpet vil Komproment fortsette som eget varemerke med sin egen portefølje under Wienerberger-konsernet.  

 

– Sammen får vi nå mulighet til å tilby kundene våre et enda bredere sortiment og en totalløsning til klimaskjermen når det gjelder estetiske og klimavennlige fasadeløsninger. Med kunnskapen og kompetansen innen ventilerte fasader som Komproment har, vil vi kunne betjene markedet enda bedre, forklarer Dietrichsen.   

 

Han utdyper: 

 

– Vi har kjøpt en svært veldrevet bedrift med kompetente medarbeidere og svært høy teknisk ekspertise. De har et sterkt varemerke som, akkurat som oss, er kjent for materialer som er holdbare, klimavennlige og passer til den nordiske arkitekturen. Komproment kommer inn i den nordiske Wienerberger-familien, men vi tar vare på varemerket og verdiene.  

 

De tidligere eierne av Komproment fortsetter i selskapet og blir nå en del av en større vekstreise som på lengre sikt helst skal omfatte flere ansatte, en større omsetning og et eksporteventyr med fokus på å spre Komproments konsepter.  

 

– Vi har lagt en langsiktig plan for vårt videre samarbeid. Vi har i stor grad samme DNA, og vi ser frem til at vi kan bidra til å utvikle varemerket og få det til å vokse i regi av nye eiere og med fokus på felles verdier og bærekraftige og estetiske løsninger, sier Kim Kristensen. 

 

Dietrichsen avslutter: 

 

– Vi anerkjenner i høy grad Komproments kunnskap om markedet, og derfor anser vi også deres videre engasjement som viktig. Vi vil gjerne være de beste innenfor det vi driver med, og med innovative produkter som grønne fasader, naturstein, solceller og gjenbruksmaterialer, tilfører vi ytterligere verdi til vårt bærekraftige produktutvalg.  

 

Fakta om Komproment:

Komproment ble etablert i 1999. Selskapet leverer miljøestetiske fasadeløsninger til bygningens utvendige klimaskjerm i Sverige og Norden. De primære materialene er tegl, skifer, betong og solceller, og bærekraft, kvalitet, design og systemleveranser er viktige peilemerker i Komproments DNA. Selskapet har i dag ca. 25 ansatte og hovedkontor i Støvring i Nordjylland i Danmark. 

Del dette på: