Lanserer nytt flislim

Alfix lanserer et nytt flistim som skal ha fordeler både på klima- og arbeidsmiljøområdet.

Alfix LetFix Plus heter det nye flislimet fra Alfix som skal ha fordeler både på klima- og arbeidsmiljøområdet.

Den danske familiebedriften Alfi er klar med etterfølgeren til svanemerkede Alfix ProFix Plus.

– Alfix LetFix Plus inneholder både miljø- og arbeidsmiljøegenskaper, og i utviklingen av flislimet har det vært stort fokus på å oppnå et betydelig redusert materialforbruk samt energi- og ressursoptimalisering under produksjon så vel som i bruk, sier Innovasjonleder Kim Mathiasen.

Alfix LetFix Plus er blant annet laget av biobasert polymerplast og naturlige lette fyllestoffer, som bidrar til god bearbeiding av produktet og lang rekkevidde. Råvareteknologien og materialsammensetningen gjør også at det nye flislimet kommer i 15 kilos sekker, der innholdet kan mure like mange kvadratmeter fliser som en tradisjonell 18 – 25 kilos sekk.

– Denne prioriteringen gir ressursbesparelser i alle ledd der færre kilo skal løftes og transporteres. Det gir enklere og mer effektive arbeidsprosesser og et bedre arbeidsmiljø. Tradisjonelt er det mange murere som kjøper sekker etter antall kilo i sekken, for da vet de hvor langt produktet typisk rekker. Hvis murerne i stedet fokuserer på hvor mange kvadratmeter overflate produktet gir etter påføring, vil de oppleve at hverdagen blir enklere, forklarer Mathiasen.

I tillegg til færre kilo i posene, leveres Alfix LetFix Plus i emballasje som er FSC-merket og hvor innerfolien er utviklet av 100 prosent resirkulert plast. Det reduserer CO2-utslippet fra emballasjen med 90 prosent sammenlignet med forrige Alfix-sekk. I tillegg er Alfix LetFix Plus også støvredusert.

Alfix LetFix Plus er tildelt Svanemerket og EMICODE EC1 PLUS-merket, som dokumenterer minimal effekt på inneklimaet og samtidig gjør produktet ideelt for BREEAM NOR-sertifiserte bygg.

Del dette på: