Murtreff i Oslo

Murbyen Oslo har arrangert Murtreff med mer enn 50 deltakere.

Deltakerne fikk se og kjenne på mursteinene som ble brukt i fasaden, som veier nesten to kilo. Foto: Mari Sundbye Forberg

Arrangementet er et halvårlig fagtreff for rådgivere, arkitekter og håndverkere med interesse for eldre murgårder. I år satte de rekord i antall påmeldte med mer enn 50 engasjerte deltakere.

Temaet var gjenbruk av tegl. Dagen ble innledet med lunsj og en presentasjonsrunde. Deretter var vi på en spennende befaring på Rådhuset i Oslo, der deltakerne både fikk høre mer om kunsten, arkitekturen og de vakre rommene, og om den pågående fasaderehabiliteringen.

Deltakerne fikk kjenne på mursteinene som ble brukt i fasaden, som veier nesten to kilo.

Tilbake i den flotte Rådmannssalen holdt Fredrik Slapø, forsker ved Sintef Community, et foredrag om hvordan de tester tegl som skal gjenbrukes og hvilke krav som stilles. Åshild Wangensteen Bjørvik, arkitekt ved MAD arkitekter, fortalte om prosjektet i Kristian Augusts gate 13 der store deler av materialene er gjenbruk. Det var stor interesse i salen og mange gode spørsmål.

Dagen ble avsluttet med murquiz, middag, og markering av åpningen av kalksesongen i Oslo.

Murtreff i regi av Myrbyen Oslo satte rekord med over 50 deltakere. Foto: Mari Sundbye Forberg

Fredrik Slapø, forsker ved Sintef Community, holdt et foredrag om hvordan de tester tegl som skal gjenbrukes og hvilke krav som stilles. Foto: Mari Sundbye Forberg

Del dette på: