Printet ut 10 meter høyt murhus

Verdens høyeste 3D-printede bygning er nå fullført. Det ble skrevet ut av en stor printer på 26 dager!

Den 3-etasjers, 9,9 m høye bygningen er på 330 m2 og ble laget av den ledende saudiarabiske eiendomsutvikleren, Dar Al Arkan, ved bruk av en Cobod 3D-konstruksjonprinter. Villaen har flere smarthusfunksjoner og bruk av nye materialer.

Lokale materialer ble brukt til å lage den 3D-utskrivbare betongen som ble brukt på veggene. Bygget ble laget uten bruk av telt like etter sommeren i en varm ørken hvor temperaturene går så høyt som over 40 grader.
Villaen i hovedstaden Riyadh er den første 3D-printede bygningen fra Dar Al Arkan. Den ble 3D-printet på bare 26 dager og er fullstendig i samsvar med byggeforskriftene, noe som gjør den til et godt eksempel på hvordan teknologi og innovasjon kan fungere hånd i hånd med sikkerhet og regulering.

Villaen har smarte applikasjoner som styrer ulike funksjoner i huset, inkludert dører, låser, AC, belysning og har 9 solcellepaneler på taket, som genererer nok strøm til å drive mange av villaens systemer, inkludert belysning og oppvarming. Også varmereflekterende nanoteknologi ble brukt til å male ytterveggene, noe som gjør villaen opptil 40 % mer varmebestandig enn tradisjonelle bygninger. I tillegg er utsiden av huset fire ganger sterkere enn et vanlig bygget hus.

Henrik Lund-Nielsen, grunnlegger og daglig leder av Cobod, kommenterer den ferdige 3D-printede villaen slik:

– Den 3-etasjers villaen fra Dar Al Arakan representerer virkelig toppmoderne innen 3D-byggetrykkindustrien både når det gjelder størrelse og kvalitet og på mange andre måter. Villaen demonstrerer teknologiens evner når det gjelder skala, hastighet, bruk av billige lokale materialer og innovative løsninger. Vår teknologi leverer den raskeste byggemetoden i verden, og når dette kombineres med lavkost lokalprodusert betong er det etablert en vinnerformel.

Del dette på: