Viderefører læreplassgaranti

Avtale sikrer tilgang på motiverte lærlinger.

Avtale sikrer tilgang på motiverte lærlinger.

Opplæringskontorene i byggfagene viderefører en avtale med Akershus fylkeskommune om læreplassgaranti for elever som oppfyller enkle krav til blant annet frammøte.

Opplæringskontoret for murfaget i Oslo og Akershus og tre andre opplæringskontorer innen bygg undertegnet i dag en avtale som garanterer elevene læreplass i faget om de oppfyller noen forholdsvis enkle kriterier.

Direktør Knut Asper i Murmesternes forening Oslo undertegnet på vegne av murerfaget. Han sier til Murmesteren at avtalen som fungerte i 2015 fungerte så godt at de ønsket å videreføre den for perioden fram til 1. september 2017.

– Vi oppnår flere ting med en slik avtale. Det viktigste for oss er å få ungdom og foreldre til å se at om de velger vårt fag, så skal vi ta dem i mot, sier Asper.
– Noen forpliktelser må elevene innfri for å omfattes av garantien. De kan ikke ha mer enn ti fraværsdager i hvert av de to skoleårene for hhv Vg1 og Vg2. Dessuten må alle fagene bestås og i programfagene skal eleven oppnå karakteren 3 eller høyere.
I tillegg skal elevene ha gjennomgått deler av Prosjekt til fordypning i godkjent lærebedrift i minimum to uker på Vg2. Elevene må også gjennom et intervju vise interesse og at de er motivert for faget.

Avtalen gir oss motiverte lærlinger, sier Knut Asper.

Avtalen gir oss motiverte lærlinger, sier Knut Asper.

– Målet vårt er at flere skal søke til murerfaget. En annen fordel er at vi har fått skolene mer med på laget. Samarbeidet mellom skole og næringslivet blir tettere.
– Skolene er like lite interessert i fravær som oss. Stort fravær gir dårlig læring og det gir dårlige lærlinger. Nå kjenner vi hverandre bedre og jobber i takt i stedet for å skyte på hverandre, sier Asper.

Knut Asper forteller at de har informert utdanningsetaten (UDE) i Oslo kommune om at de gir den samme garantien overfor Oslos elever, men her er det ikke inngått noen formell avtale.

– Alle vil ha gode lærlinger med lite fravær og stryk. Så langt har vi ikke hatt problemer med å oppfylle garantien, avslutter Asper.

__________________________________________
Tekst og foto: Knut Randem

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image