Personvernerklæring

Vi er glade for å ha deg som leser og har ingen ønsker om å vite mer om deg enn det som er nødvendig for å levere et godt magasin med et innhold du setter pris på. Da må vi vite hva du leser, men ikke detaljer om hvem du er. Selv om verktøyene vi bruker gir oss tilgang til en del informasjon har vi ikke behov for å bearbeide den videre utenfor de statistikkene som stilles til vår disposisjon på et overordnet nivå.

Vi har vært trygge på at vi har hatt et godt og redelig forhold til dine persondata lenge før GDPR ble aktuelt. Vi gjør derfor ingen andre endringer enn å publisere denne personvernerklæringen når Norge slutter seg til GDPR 20. juli 2018.

Først litt om våre kartleggingsverktøy på nettsidene. Lenger ned finner du egne avsnitt for nyhetsbrev og sosiale medier.

Bruk av analyseverktøy, informasjonskapsler og annen teknologi

Vi jobber vi kontinuerlig med brukeropplevelsen på våre nettsider. Derfor samler vi forskjellige typer informasjon fra våre brukere, slik at vi til enhver tid kan tilrettelegge for best mulig funksjonalitet. Eksempler på slik informasjon er hvilke sider som besøkes, når på døgnet besøket ble gjort og hvilken nettleser som ble brukt. Vi bruker også ulike former for teknologi for å gjenkjenne deg som bruker og for å analysere data om brukerne våre. Teknologien brukes dels fordi det er nødvendig for at tjenester skal fungere , dels for at det skal være lettere for deg å bruke tjenesten og dels for at vi skal kunne gjennomføre analyser som gjør oss i stand til å videreutvikle tjenestene våre. Ved å bruke våre tjenester samtykker du til at vi kan benytte slike verktøy, med mindre du deaktiverer verktøyene eksempelvis ved å endre innstillinger for informasjonskapsler i nettleseren din eller deaktiverer et tredjepartsverktøy ved å klikke på en opt out lenke.

Hva er informasjonskapsler?
En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på din PC/mobiltelefon/nettbrett og som hjelper oss å gjøre ditt besøk på våre nettsteder mer meningsfylt og positivt for deg. Informasjonskapslene kan eksempelvis inneholde brukerinnstillinger og informasjon om hvordan du har surfet på og brukt våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist og tilsvarende atferd hos nettsteder vi har et samarbeid med.

Det finnes forskjellige typer informasjonskapsler:
En sesjonsbasert informasjonskapsel lagres bare i arbeidsminnet på din datamaskin (RAM), og varer bare så lenge som nettleserøkten din. Når du stenger alle åpne nettleservinduer, eller slår maskinen helt av, vil den sesjonsbaserte informasjonskapselen bli borte for alltid.

En vedvarende informasjonskapsel lagres på harddisken i din datamaskin inntil en bestemt dato, som kan være i morgen, neste uke, eller neste år. Vedvarende informasjonskapsler blir liggende på maskinen inntil de enten a) utløper, b) overskrives av nye informasjonskapsler, eller c) du fjerner dem manuelt.

Om du ikke vil tillate lagring av informasjonskapsler på din datamaskin må du slå av funksjonen i nettleseren. Vær oppmerksom på at dette vil føre til at du mister funksjonalitet i våre tjenester, kanskje også at de ikke fungerer som forutsatt.

Hvordan bruker vi informasjonskapsler?
Vi bruker informasjonskapsler for å forenkle bruken av våre tjenester og for å gi deg relevant informasjon når du besøker nettstedet vårt. Informasjonskapsler brukes også for å måle trafikken på våre nettsider, for å samle statistikk og for å forbedre våre tjenester. I tillegg kan vi bruke informasjonskapsler fra tredjeparter for å måle og analysere trafikken og bruken nettsidene våre, spore atferd for å bygge målgrupper for markedsføringsformål, forenkle annonsestyring og forbedre funksjonaliteten på nettsidene.

Informasjonskapslene gjør det mulig for oss å:
a) Gjenkjenne enheten din slik at vi kan tilpasse våre tjenester og innstillinger basert på dine antatte preferanser
b) Tillate bruk av spesialfunksjoner som for eksempel muligheten til å lagre annonser og varsler
c) Beholde konteksten når du navigerer frem og tilbake mellom nettsidene våre, eksempelvis ved bestilling og betaling av tjenester
d) Beregne og rapportere totalt antall lesere, trafikk, kjønn, alder og omtrent lokasjon av leserne
e) Utvikle og forbedre nettstedet og samarbeidende nettsteder
f) Bygge segmenter og målgrupper for markedsføringsformål og til å målrette reklame
g) Redusere reklame som er irrelevant for visse målgrupper

Hva med informasjonskapsler fra annonsører og andre tredjeparter?
Når du bruker våre tjenester kan annonsører og andre tredjeparter kunne plassere informasjonskapsler for å kunne måle og analysere effekten på bannerannonsering. Vi har utarbeidet strenge retningslinjer for hvordan slike aktører kan samle inn og bruke data om våre besøkende. Retningslinjene bestemmer at tredjeparter ikke skal samle inn data på våre nettsider for å bygge profiler, interessegrupper eller på andre måter spore atferd for å kunne målrette annonser. Data kan kun samles inn for å analysere og måle effekten av annonseringen, herunder telle antall annonsevisninger, klikk og konvertering. Informasjonskapsler og annen sporingsteknologi får heller ikke assosieres med personopplysninger uten særskilt samtykke fra brukeren.

Hvordan kan jeg se hvilke informasjonskapsler lagres i nettleseren?
I innstillingene til nettleseren finner du som regel en oversikt over alle informasjonskapsler som er lagret, slik at du kan få oversikt og eventuelt slette uønskede informasjonskapsler. Nettleseren lagrer normalt alle informasjonskapsler i en bestemt mappe på harddisken, slik at du også kan undersøke innholdet i mer detalj.

Avsluttende ord om nettsiden
Vi er ikke interesserte i å vite navnet ditt eller adressen din og har heller ikke adgang til disse opplysningene. Vi vil heller ikke samle data om dine interesser. Derfor gjør vi det ikke. Men vi vil se hvilken landsdel du som leser oppholder deg i.

Nyhetsbrev

Bladet-murmesteren.no tilbyr deg å motta et nyhetsbrev. Dette må du selv melde deg på, vi gjør det ikke. For å motta nyhetsbrevet må du oppgi navn og epostadressen nyhetsbrevet skal sendes til. Det er nødvendig for å kunne levere denne tjenesten. Informasjonen lagres kun i det verktøyet vi benytter hos en ekstern leverandør. Vår administrator har tilgang til informasjonen.

Tjenesteleverandøren utarbeider statistikk for å vise oss hvordan mottakerne av nyhetsbrevet har brukt det. Har du åpnet nyhetsbrevet, og har du klikket på noen av lenkene, er informasjon redaksjonen får tilgang til.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet med en lenke nederst i nyhetsbrevet. Tjenesteleverandøren kan beholde noe informasjon om deg for å hindre at andre enn du selv legger deg til igjen som mottaker ved en senere anledning.

Facebook, Instagram og Twitter

Bladet-murmesteren.no benytter sosiale medier for å nå flere lesere. Du må selv like/følge vår Facebook-side eller velge å følge oss på Instagram eller Twitter.
De tre tjenestene fører omfattende statistikk på hvordan du beveger deg i deres medium. Deler av denne informasjonen blir stilt til disposisjon for Bladet-murmesteren.no og våre administratorer.

I de tre tjenestene kan våre administratorer se hvem du er, se din offentlige profil, se hva du klikker liker på eller reagerer på og hvilke kommentarer du legger inn hvor. De gir oss også informasjon om hvilke typer tilhengere og følgere vi har. Det gjør de gjennom upersonlige statistikker som viser alderssammensetning, kjønnsfordeling og andre data på et overordnet nivå.

Bladet-murmesteren.no benytter annonser i Facebook og Instagram for å nå flere lesere. Disse annonsene målrettes med de verktøyene tjenestene gir oss for å nå de som kan tenkes å være interessert i å følge oss eller lese en bestemt artikkel.

Murmesteren eies av Norske Murmestres Landsforening og drives av Randem Media AS. Les mer under «Om» i menyen.