Maks 15 prosent innleie?

Arbeidsminister Anniken Hauglie på byggeplassbesøk. Foto: Håkon Jacobsen.

I VG tidligere denne uka varsler arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie kamp mot nulltimerskontrakter. Hun vil endre loven. Blant annet kan det bli aktuelt med et tak på 15 prosent innleie til bedrifter i byggenæringen. Forslaget blir sendt ut på høring før sommerferien.

Det hun presenterte i VG var en skisse av hva dette forslaget til tiltak vil inneholde. Hun vil blant annet ha slutt på nulltimerskontraktene. Det betyr at bamanningsbyrående må betale full lønn også mellom oppdragene de ansatte leies ut til.

Hun vil at innleie skal styres av et tilfeldig behov og ikke av en vedvarende strategi. Derfor vil hun sette et tak på hvor mange av medarbeiderne som kan være innleide. Hvor stor denne prosentandelen skal være er ennå ikke bestemt, men hun tror det naturlige nivået vil ligge på 10-15 prosent som et tak for innleie. De øvrige arbeidstakerne må være direkte ansatt i firmaet. Hun vil ikke forby innleie.

LO betegner i VGs artikkel forslagene som en positiv bombe. Også NHOs direktør for tariff og medlemstjenester, Nina Melsom er positiv til forslagene, skriver VG.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image