BNL advarer mot seriøsitetsregister uten kvalifikasjoner

Statsråd Jan Tore Sanner fikk rappporten Jon Sandnes her overleverte til statsråden for to år siden. Foto: Knut Randem.

– Uten tilstrekkelig informasjon, vil dette registeret ikke tjene sin hensikt ei være navnet verdig, advarer Fellesforbundet og BNL i et brev til kommunal- og moderniseringsministeren Jan Tore Sanner.

– Fellesforbundet og BNL er positiv til at regjeringen vil ha et seriøsitetsregister. Det er imidlertid en forutsetning at et slikt register inneholder informasjon om kvalifikasjoner og at minstekravet er fag- og svennebrev. Regjeringens forslag til seriøsitetsregister inneholder ingen forpliktelser nå, skriver Jon Sandnes, adm. dir i BNL og Jørg Eggum, forbundsleder i brevet.

– Dersom et register ikke har et slikt krav, vil det ikke kunne tilfredsstille nødvendige krav til seriøsitet, og begrepet «seriøsitetsregister» vil dermed være misvisende, fordi registeret vil kunne skape uriktige forestillinger om foretakenes seriøsitet, sier Jon Sandnes.

BNL og Fellesforbundet er redd registeret vil kunne virke mot sin hensikt. De ønsker at departementet foretar en ny og snarlig vurdering av seriøsitetsregisteret, med sikte på at kvalifikasjoner må fremkomme.

– Dersom det kommer på plass, vil registeret kunne være et sterkt bidrag til å motarbeide kriminalitet og fremme seriøsitet, og bør derfor også kunne gi grunnlag for bred politisk enighet i dette arbeidet, skriver de.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image