Aksepterer politisk streik

LO har nå varslet NHO om en planlagt politisk demonstrasjonsstreik 15.november. Etter varslet bestrider ikke NHO lenger lovligheten, sier Margrethe Meder. Foto: NHO.

NHO gikk hardt ut mot den varslede politiske streiken mot innleie i byggebransjen. Nå snur NHO og aksepterer aksjonsformen og formalitetene rundt den.

Den politiske streiken er varslet 15. november og NHO mente den ville være ulovlig fravær fra jobb fordi formalitetene rundt varselet etter deres synspunkt ikke var korrekte.

Oslo Bygningsarbeiderforening med flere varslet 2. oktober en planlagt politisk demonstrasjonsaksjon 15. november. NHO reagerte på dette, og mente aksjonen var tariffstridig fordi den var varslet av underordnet forening/avdeling som ikke er tariffpart. LO har 7. november valgt å varsle NHO om aksjonen.

Aksjonen er derfor varslet av en tariffpart og NHO bestrider ikke lenger lovligheten, sier Margrethe Meder, direktør for NHOs advokattjenester.

Hun presiserer at de arbeidstakerne som vil delta i aksjonen plikter å melde fra til sin arbeidsgiver at de vil bli fraværende.

– Bedriftene kan trekke streikende ansatte i lønn, også de som deltar i en politisk streik. Dette er fordi en slik politisk markering er en privat sak.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image