Etterlyser Norges hyggeligste håndverker

Kjenner du en ekstra hyggelig murer og håndverker, kan vedkommende nomineres til en pris.

Fra utdelingen av Norges hyggeligste håndverker i fjor.

Norges hyggeligste håndverker skal igjen kåre en person som viser frem de positive sidene av det å jobbe med håndverk.

Kåringen skjer i år for fjerde gang, og tidligere har det kommet inn mange kandidater fra hele landet i ulike fag.

– Når jeg hørte om initiativet tenkte jeg umiddelbart at dette var noe jeg ville være med på. Å slå et slag for alle de dyktige norske håndverkerne der ute i landet er viktig, både med tanke på fremtidig rekruttering til yrkesfag og fordi det er en yrkesgruppe som fortjener all den rosen de kan få, sier kunnskapsminister Guri Melby i en pressemelding.

Hun peker på at det har blitt en endret hverdag for alle, og at det i slike tider er ekstra fint å kunne være med på et positivt tiltak.

Kåringen går ut på at folket nominerer en håndverker de er fornøyd med. Håndverkeren får deretter en hyggelig beskjed om nominasjonen, og jakten på stemmer og ytterligere nominasjoner er i gang.

Stort engasjement

Initiativet har skapt stort engasjement de foregående årene, og de nominerte har fått både heiarop og hyggelige ord i sosiale medier. I 2019 var det 1017 nominasjoner. I år håper og tror folkene bak kåringen å se enda flere nominerte.
– At kåringen er landsdekkende har ført til et fantastisk lokalt engasjement tidligere år. Vi gleder oss til å se responsen fra de ulike kommunene, tettstedene og byene også i år. De tidligere vinnerne og finalistene i NHH-kåringen er fortsatt lokale helter. Personlig er jeg spent på hvilken landsdel Norges Hyggeligste Håndverker kommer fra i år, og hvor mange nominerte det blir innenfor hver av håndverker-yrkene, sier Gerd Stilloff Løland, leder for marked og kommunikasjon i mobilselskapet Dipper.

– En nominasjon til Norges hyggeligste håndverker har veldig mye å si for den som får nominasjonen. Vi nordmenn er jo litt trauste med å si fine ting til hverandre, så det flakser jo ikke akkurat med gode ord. Men å skrive ned noe hyggelig er kanskje enklere, så da er det jo bare å komme i gang og nominere den hyggeligste håndverkeren du kjenner, sier fjorårets vinner, Camilla Cox og fortsetter:

Kjekt å vinne

– Jeg synes det var helt amazing at jeg vant! Det har vært helt konge å føle på at man blir satt pris på, for det er det ikke overflod av i hverdagen, sier Cox entusiastisk.

Selv om kåringen har blitt arrangert med stor suksess tidligere, får årets kampanje en spesiell ramme. En nominasjon til Norges Hyggeligste Håndverker vil i tillegg til å være en hyggelig oppmerksomhet, også forhåpentligvis synes på oppdragsmengden.

Norges Hyggeligste Håndverker ble startet av mobilselskapet Dipper og Mittanbud i 2017, og drives sammen med sentrale aktører i håndverksbransjene.

Del dette på: