Nominert til Bygg og Bevar-pris

Camilla Sandem Dæhlie i Weber ble nominert til årets Bygg og Bevar-pris.

Camilla Sandem Dæhlie i Weber ble nominert til årets Bygg og Bevar-pris.

Weber personifisert ved sivilingeniør Camilla Sandem Dhelie ble nominert til Bygg og Bevar-prisen 2015. Prisen gikk imidlertid til en malermester.

Nominasjonen av Dhelie ble smigrende begrunnet av juryen. Der heter det at: ”I en bransje der nye, innovative produkter er det som gir oppmerksomhet i markedet – har Weber Norge også vendt blikket bakover og lett i tradisjonen etter den beste løsningen. Ikke bare til restaureringsmarkedet men også for fremtidens bygg. Weber Norge er en del av et internasjonalt konsern, Saint-Gobain, og i Europa har interessen for restaurering vært stor lenge. Dette faglige engasjementet for de tradisjonelle produktene, og spesielt kalk, har de tatt med hjem til Norge. Her har de tilpasset produktene vår bygningstradisjon, klima og fargepalett. Kunnskapen har vært målbåret og formidlet av siv.ing. Camilla Sandem Dhelie.”

I det innsendte forslaget står det: «Camilla Sandem Dhelie er ansiktet utad og den som aldri avslår en henvendelse når problemene tårner seg opp eller spørsmålene står i kø. Weber Norge har vært involvert i en rekke store restaureringsprosjekter nasjonalt, slik som Universitetet i Oslo (sentrum) og Vardøhus festning. De viser stor lydhørhet overfor antikvariske hensyn og bidrar vederlagsfritt med sin fagkunnskap i fora der dette er relevant, skriftlig, så vel som muntlig. Weber Norge viser gjennom Camilla Sandems Dhelies engasjement et samfunnsansvar som er forbilledlig og som bør stimuleres.»

Dette var ikke tilstrekkelig til å gå helt til topps, men å være en av tre nominerte er en sterk hedersbevisning. Vinneren av årets Bygg og Bevar-pris ble malermester Ole Andreas Klaveness.

I en pressemelding fra Bygg og Bevar heter det at: “Malermester Ole Andreas Klaveness er kåret til vinner av årets Bygg og Bevar-pris! Det var en stolt og glad prisvinner som fikk overlevert diplom og 50 000 kroner.
Juryformann Sjur Mehlum var full av lovord under utdelingen: – Malermester Ole Andreas Klaveness er nominert for sitt arbeid for malerfaget. Man snakker ofte om håndverksfag som taus kunnskap. Ikke i dette tilfellet. Klaveness er en kraftfull formidler. Aldri redd for å ta ordet og alltid villig til å dele av sin enorme kunnskap om malerfaget.”

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image