Avtale om kompetanseløft for flisarbeid

Knut Asper i murfag.no, Helge Aasen i BKF og Hans-Kristian Meling i NML, inngår samarbeidsavtale for å utvikle et nytt kompetansekonsept.

Knut Asper i murfag.no, Helge Aasen i BKF og Hans-Kristian Meling i NML, inngår samarbeidsavtale for å utvikle et nytt kompetansekonsept.

Byggkeramikkforeningen (BKF), Norske Murmestres Landsforbund (NML) og murfag.no inngår intensjonsavtale for å utvikle et nytt kompetansekonsept for flisarbeid.

– Bakgrunnen for dette samarbeidet er først og fremst behovet for etterutdanning av svenner og murmestere. Det skal også utarbeides en modul som passer for de som pr. i dag, ikke har en formell faglig bakgrunn, sier styreleder i BKF Helge Aasen.

Utdanningsløpet i videregående skole har liten andel flisrelatert opplæring. Samtidig er opplæringen for lite oppdatert på de siste trendene og teknikkene innen byggkeramikk faget.

– Det er flere grunner til dette samarbeidet. Mur- og flisbransjen sliter med synkende omdømme og manglende rekruttering til faget, og stadig flere utenlandske håndverksbedrifter tar flisleggingsoppdrag innen både privat og offentlig sektor. Lav eller ingen fagkompetanse, medfører store ekstra kostnader for byggherren, og reduserer omdømmet til en produktgruppe som i utgangspunktet har ekstrem lav livsløpskostnad, sier administrerende direktør i NML Jan Gunnar Madsen.

BKF, NML og murfag.no har i et års tid sondert mulighetene for å bidra til en løsning på situasjonen, og har nå besluttet å videreutvikle e-læringsportalen murfag.no.

Arbeidsgruppa som er i gang med å videreutvikle flisedelen i portalen, vil samarbeide tett med Sintef Byggforsk.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA ImageChange Image