Innsats mot fallulykker

Manglende sikring er et stort problem.

Manglende sikring er et stort problem.

I juni vil Arbeidstilsynet kjøre en felles aksjon mot fallulykker i hele landet. 21 bygningsarbeidere har fallt i døden de siste fem årene.

– Arbeid i høyden er veldig risikofylt og er årsaken til flest skader i bygg- og anleggsbransjen. Dette er et av områdene som vi kommer til å ha høyt fokus på fremover, sier tilsynsleder Marita Scott i Arbeidstilsynet i Bergen til NRK.

Scott bekrefter at altfor mange bygg- og anleggsarbeidere i hennes distrikt jobber i høyden uten å ta tilstrekkelig hensyn til egen sikkerhet. Det være seg arbeid på tak, i stiger og ulike konstruksjoner.

Halvparten av dødsfallene de siste fem årene har skjedd under arbeid på tak. Resten har altså skjedd andre steder på byggeplassen. I samme periode har det vært 137 ulykker med alvorlige skader på bygningsarbeidere.

– Senest i går hadde vi tilsyn på en bedrift der arbeidere måtte balansere på en smal planke tre meter over bakken uten sikring, sier en hoderystende tilsynsleder. Hun mener mørketallene er store. Spesielt skal arbeidsgivere med utenlandske arbeidere på lønningslistene være dårlige til å rapportere ulykker.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image