– Takk for at du handler hvitt!

De vil bevisstgjøre kundene. Anna Jensen, styreleder i Sandefjor håndverkerforening og Rolf-Geir Hillestad, leder i Fellesforbundet i Vestfold. Foto: Georg Mathisen.

De vil bevisstgjøre kundene. Anna Jensen, styreleder i Sandefjor håndverkerforening og Rolf-Geir Hillestad, leder i Fellesforbundet i Vestfold. Foto: Georg Mathisen.

Før helgen ble kampanjen #medbyggerne lansert i Vestfold. Dette er en kampanje som skal bevisstgjøre kundene om viktigheten av å handle hvitt.

Kampanjen er et samarbeid mellom håndverkerlaugene, Fellesforbundet, NHO, LO, fylkesmannen, skatteetaten, politiet og Arbeidstilsynet i fylket.
Den mest synlige delen av kampanjen blir store klistremerker på firmabilene til 550 firmaer.

Merket som skal brukes både blant annet biler og plakater.

Merket som skal brukes blant annet på biler og plakater.

– Vi vet at det er forbindelser mellom svart arbeid og alvorlig kriminalitet. Dessuten taper samfunnet inntekter som kunne vært brukt til sykehjem, barnehager og andre velferdsgoder. Vi tror ikke at folk flest har lyst til å være med på det, men de trenger en påminnelse om hvor alvorlig problemet med svart økonomi er. Derfor lanserer vi denne holdningskampanjen, sa malermester Anna Jensen, styreleder i Sandefjord håndverkerforening, da kampanjen ble lansert i forrige uke. Murmester Odd Rui er Tønsberg Murmesterlaugs aktive representant i kampanjen.
– Jeg har arbeidet med denne problematikken i 15 år, sier han og håper denne kampanjen blir lagt merke til.

Mange håndverksbedrifter deltok i lanseringen av kampanjen. Foto: Jon Inge Nordnes.

Mange håndverksbedrifter deltok i lanseringen av kampanjen. Foto: Jon Inge Nordnes.

– Når du velger et godkjent firma og betaler via bank, er du sikker på at pengene dine ikke havner hos kriminelle. Samtidig bidrar du til å opprettholde et arbeidsmarked og et velferdssamfunn der det finnes arbeidsplasser, lærlingplasser, offentlig skole og helsetjenester for alle. Du sikrer håndverkerne tarifflønn og beskyttelse mot ulykker på arbeidsplassen. Du bidrar med skatteinntekter. Du er med på å holde hjulene i gang. Små jobber er også viktige, er oppfordringen til kundene.

Kampanjen fokuserer også på å vise at det er best for kundene å velge seriøse firmaer.
Da får kunden garanti for jobben som gjøres og unngår å bli lurt. Kvitteringer kan også gi bedre pris ved salg av eiendommer. Kunden slipper å bekymre seg for arbeidsulykker under byggearbeidet, og for et mulig straffeansvar for økonomisk kriminalitet.

– Takk for at du handler ansvarlig. Takk for at du handler hvitt. Det kan du være stolt av! heter det i kampanjens opprop.

Fra nå av vil kampanjens logo være synlig på tre tusen håndverkerbiler som daglig ruller rundt i Vestfold. Kampanjen blir også synlig i annonser, brosjyrer, nettsider, sosiale medier og på byggvarehus.

Politimesteren understreker alvoret på plakater.

Politimesteren understreker alvoret på plakater.

Del dette på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CAPTCHA ImageChange Image